Δεν ξέρω ποιος διέδωσε ότι το να φτιάξεις ένα ψωμάκι είναι δύσκολο, μπελαλίδικο και χρονοβόρο αλλά σου λέω με σιγουριά ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αρκεί να έχεις 5 υλικά και ένα air fryer. Ένα εύκολο ψωμάκι ολικής άλεσης, με ελάχιστα υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου και ένα πολύ μικρό περίμενε 1 ώρας μόνο, ψήνεται πλέον συχνά στην φριτέζα αέρος μου Multipla XL της GRUPPE και μοσχοβολάει το σπίτι μου φρεσκοψημένο, καλό ψωμί.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε το δικό σου ψωμί στο air fryer ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Super Tip
Η Φριτέζα αέρος Multipla XL KDF-580D Gruppe κάνει το υγιεινό μαγείρεμα εύκολο και γρήγορο. Διαθέτει 10 αυτόματα προγράμματα για μαγείρεμα και τηγάνισμα χωρίς λιπαρά και λάδι. Επιτέλους μπορείς να απολαύσεις εύκολο ψωμί ολικής άλεσης στο σπίτι, χωρίς φούρνο και αναμονές!
Συνταγή
Εύκολο ψωμί ολικής άλεσης στο air fryer
- Μερίδες: 1 καρβελάκι για 2 άτομα
- Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
- Φυλάσσουμε το ψωμί καλυμμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 εβδομάδες ή στο ψυγείο για 3 εβδομάδες.
Υλικά
- 150 ml χλιαρό νερό
- ½ κ.γλ. σιρόπι αγαύης ή μέλι
- 9 γρ. φακελάκι ξηρή μαγιά
- 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- ½ κ.γλ. αλάτι
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
@madamegingercom Δεν ξέρω ποιος διέδωσε ότι το να φτιάξεις ένα ψωμάκι είναι δύσκολο, αλλά σου λέω με σιγουριά ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αρκεί να έχεις 5 υλικά και ένα air fryer @Gruppe Pdhemporio. 🍞 Υλικά 150 ml χλιαρό νερό ½ κ.γλ. σιρόπι αγαύης ή μέλι 9 γρ. φακελάκι ξηρή μαγιά 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης ½ κ.γλ. αλάτι Δες την αναλυτική συνταγή στο madameginger.com 🤟🏽 — 📸: @sofia.xeni #AD #MadameGingerCom #CookWithGinger #FoodMeHard #ComfortFood #vegan #summerrecipes #fy #fyp #foryou #greektiktok #bread #easybread #baking #greekrecipes
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το νερό, το σιρόπι και την ξηρή μαγιά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5-10 λεπτά, τα τραφεί η μαγιά.
2) Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη.
3) Λαδώνουμε ελαφρώς το μπολ στο οποίο είναι το ζυμάρι, καλύπτουμε με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο.
4) Όσο φουσκώνει το ζυμάρι μας προθερμαίνουμε τη Φριτέζας αέρος Multipla XL KDF-580D Gruppe και στους 190°C για 5-10 λεπτά.
5) Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο μας και μεταφέρουμε το ζυμάρι. Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά και σχηματίζουμε μία μπάλα.
6) Απλώνουμε στον κάδο της φριτέζας αέρος μία λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε το ζυμάρι με λίγο αλεύρι και το χαράζουμε από πάνω σε σχήμα σταυρού.
7) Πασπαλίζουμε με λίγο νερό τον κάδο της φριτεζας αέρος και ψήνουμε στους 190°C 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
8) Αφαιρούμε τον κάδο από την Φριτέζας αέρος Multipla XL KDF-580D Gruppe και αφήνουμε το ψωμί μέσα για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!