Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Εύκολη συνταγή: Μακαρονόπιτα στο 10λεπτο με πένες και ντομάτα

Εύκολη συνταγή: Μακαρονόπιτα στο 10λεπτο με πένες και ντομάτα


Μια συνταγή που σας λύνει τα χέρια, για μια γρήγορη μακαρονόπιτα με πλούσια γεύση.

Τα μακαρόνια είναι πάντα η γρήγορη, εύκολη και σίγουρη λύση για κάθε τραπέζι, καθημερινό ή επίσημο. Αυτή η συνταγή είναι μια παραλλαγή κλασικών γεύσεων, πρωτότυπη αλλά πολύ απλή στην παρασκευή της.

Υλικά:

1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
500 γρ. πένες
1 λίτρο γάλα
4 αβγά
250 γρ. φέτα σε τρίμματα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
100 γρ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 κ.σ. ζάχαρη
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1/3 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Απολαυστική μακαρονόπιτα, που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε τραπέζι.

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο στρογγυλό ταψί και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά, να καλύψει τον πάτο.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αδειάζουμε τις πένες στο ταψί, περιχύνουμε με το μείγμα αβγών-γάλακτος και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και το μισό μαϊντανό.

Ανακατεύουμε με πιρούνι να απλωθούν τα υλικά και να πάνε παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 40΄, να μαλακώσουν οι πένες και να αρχίσει η πίτα να σταθεροποιείται.

Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο απ’ τις λιαστές ντομάτες σε αντικολλητικό τηγάνι (αν είναι λίγο συμπληρώνουμε 1 ή 2 κ.σ. λάδι) και σοτάρουμε για 1΄ το σκόρδο, να βγάλει το άρωμά του.

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄-2΄ και ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10΄ περίπου, να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε απ’ το μάτι.

Βγάζουμε την πίτα απ’ το φούρνο και απλώνουμε στην επιφάνειά της τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15΄-20΄, να σχηματιστεί κρούστα. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε αφού κρυώσει ελαφρά.

    Μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη μακαρονόπιτα και με άλλα κοντά ζυμαρικά, όπως βίδες ή ριγκατόνι.

    (Photo credits: istock)

    Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Σε 1.466 χιλιόμετρα ανήλθε πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ ΑΕ), το συνολικό μήκος των αγωγών μεταφοράς φυσικού...

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...