Η χορτόπιτα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά ελληνικά πιάτα, ιδανικό για κάθε περίσταση. Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη, εύκολη και νόστιμη, ιδανική για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο για μαγείρεμα.
Υλικά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 1 κιλό σπανάκι ή μείγμα χόρτων (σπανάκι, μαϊντανός, άνηθος, φρέσκο κρεμμύδι)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες
- Πλύνετε καλά τα χόρτα και στραγγίξτε τα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα χόρτα και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να κρυώσουν.
- Σε ένα ταψί στρώστε 2 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας τα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Απλώστε τα χόρτα ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα. Πασπαλίστε με φέτα, μαϊντανό και άνηθο.
- Σκεπάστε με άλλα 2 φύλλα κρούστας και λαδώστε τα. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας τα μετά από κάθε 2 στρώσεις.
- Κόψτε την πίτα σε κομμάτια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.
- Αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε ζεστή ή κρύα.
Συμβουλές
- Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση και άλλα υλικά της αρεσκείας σας, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή κρεμμύδι.
- Αντί για φέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο είδος τυριού της αρεσκείας σας, όπως ανθότυρο ή κασέρι.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!