Μία νηστίστιμη συνταγή για λαχταριστά τρουφάκια που θα γίνει ανάρπαστη.
Όλοι μας έχουμε αδυναμία στις γλυκές λιχουδιές, ειδικά σε μικροσκοπικές γλυκές μπουκίτσες που μπορούμε να απολαύσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Τα λαχταριστά τρουφάκια είναι μία διαχρονικά αγαπημένη λιχουδιά των παιδιών, αλλά και το γλύκισμα των μεγάλων που επιλεγούμε για να συνοδεύσουμε τον απογευματινό μας καφέ ή για να γλυκαθούμε λίγο μετά το μεσημεριανό γεύμα.
Με αυτά τα λαχταριστά, νηστίσιμα τρουφάκια θα ικανοποιήσεις τις γλυκές σου λιγούρες ακόμα και την περίοδο της Σαρακοστής που ξεκινά σε λίγες ημέρες.
Υλικά
- 1 κούπα μαργαρίνη
- 1 κ 1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλάκια του γλυκού καφέ στιγμής
- 1 κουταλιά σούπας κακάο διαλυμένο σε 1/4 κούπας κονιάκ
- 2 κούπες κουάκερ
- 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 κούπα τριμμένο ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Χτυπήστε την άχνη με την μαργαρίνη στο μίξερ να πήξει και ν’ αφρατέψει. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Η ζύμη πρέπει να πλάθεται και να μην κολλάει στα χέρια. (Αν κολλάει προσθέστε λίγο κουάκερ ακόμη).
- Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο 2 με 3 ώρες να σφίξει. Πλάστε μικρά τρουφάκια και τυλίξτε τα στην καρύδα η σε τρούφα και βάλτε τα μέσα σε μικρά γκοφρέ θηκάκια.
- Γίνονται 50 με 60 τρουφάκια και διατηρούνται στο ψυγείο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!