Αυτή η σπιτική μαρμελάδα μήλο είναι ιδανική για να την απολαύσετε σε ψωμί, κρέπες και βουτήματα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε τους πυρήνες και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Αν θέλετε, μπορείτε να κρατήσετε την φλούδα, καθώς περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά.
Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τα κομμένα μήλα, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, τις άδειες λεμονόκουπες και το νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το υλικά να μαριναριστούν για περίπου 30 λεπτά, ώστε τα μήλα να απελευθερώσουν τους χυμούς τους.
Βήμα 3
Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη αλλά να μην καραμελώσει και φέρτε το μείγμα σε βρασμό. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και με προσοχή γιατί μπορεί να αρχίσει να δημιουργεί κρατήρες και να «σκάει».
Βήμα 4
Όταν η μαρμελάδα έχει φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη θερμοκρασία και αφαιρέστε τις λεμονόκουπες. Προσθέστε την κανέλα, το μέλι, ανακατέψτε και αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς. Αν δεν λιώσουν τα κομμάτια και θέλετε η μαρμελάδα να έχει βελούδινη υφή, τότε μπορείτε να την πολτοποιήσετε με ραβδομπλέντερ.
Βήμα 5
Ελέγξτε την πυκνότητα της μαρμελάδας βάζοντας μια κουταλιά σε ένα πιάτο. Αφήστε την να κρυώσει. Αν η μαρμελάδα κρατάει το σχήμα της και δεν είναι πολύ υγρή, τότε είναι έτοιμη. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, βιδώστε τα καλά και γυρίστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!