Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολα σπιτικά donuts στη φριτέζα αέρος

Εύκολα σπιτικά donuts στη φριτέζα αέρος


Αν αγαπάτε τα donuts, αξίζει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, καθώς θα ψηθούν σε μόλις 6 λεπτά στη φριτέζα αέρος! Σίγουρα είναι πολύ πιο υγιεινά από τα τηγανητά μέσα σε λάδι. Υπολογίστε βέβαια ότι θα χρειαστεί η αναμονή για να φουσκώσει το ζυμάρι σας, οπότε να υπολογίσετε ότι θα σας πάρει κανένα δίωρο.

Βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ. Προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μια μεβράνη. Αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 5΄.

Προσθέτουμε τα υγρά μας στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του κάδου.Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα γυάλινο μπολ. Σκεπάζουμε το σκεύος μας με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1,5 ώρα.

Όταν η ζύμη φουσκώσει, τη μεταφέρουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος 2 εκ. Με ένα μεγάλο ποτήρι κόβουμε τα donuts μας. Με ένα σφηνοπότηρο δημιουργούμε την εσωτερική τρύπα σε κάθε donut.

Αν μας περισέψει ζύμη, την πλάθουμε ξανά σε μια μπάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη με μεμβράνη ξανά τουλάχιστον για 20΄. Μετά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

Μεταφέρουμε τα donuts μας σε ένα σκεύος που έχουμε στρώσει με λαδόκολα. Σκεπάζουμε τα donuts με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για ακόμη 30΄. Όταν φουσκώσουν, τα τοποθετούμε στο air fryer και ψήνουμε για 3΄στους 180°C από κάθε πλευρά, 6΄ στο σύνολο.

Αφήνουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ. Προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μια μεβράνη. Αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 5΄.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα υγρά μας στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του κάδου.Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα γυάλινο μπολ. Σκεπάζουμε το σκεύος μας με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1,5 ώρα.

Βήμα 4

Όταν η ζύμη φουσκώσει, τη μεταφέρουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος 2 εκ. Με ένα μεγάλο ποτήρι κόβουμε τα donuts μας. Με ένα σφηνοπότηρο δημιουργούμε την εσωτερική τρύπα σε κάθε donut.

Βήμα 5

Αν μας περισέψει ζύμη, την πλάθουμε ξανά σε μια μπάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη με μεμβράνη ξανά τουλάχιστον για 20΄. Μετά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

Βήμα 6

Μεταφέρουμε τα donuts μας σε ένα σκεύος που έχουμε στρώσει με λαδόκολα. Σκεπάζουμε τα donuts με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για ακόμη 30΄. Όταν φουσκώσουν, τα τοποθετούμε στο air fryer και ψήνουμε για 3΄στους 180°C από κάθε πλευρά, 6΄ στο σύνολο.

Βήμα 7

Αφήνουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία Studio LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Και η Βρετανία, μετά την Ιταλία και την Ολλανδία, προστέθηκε στις χώρες που δηλώνουν ότι θα συμμορφωθούν με το διεθνές ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ,...

ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικά πλήγματα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον δυο ανθρώπους στη Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, την επομένη της νέας κατακόρυφης...

ΚΟΣΜΟΣ

«Τι θα κάνει στη συνέχεια ο Βλαντίμιρ Πούτιν;», είναι η ερώτηση που ακούγεται πολύ αυτή την εβδομάδα και αυτό είναι κατανοητό, όπως σημειώνει το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αν είμασταν στη Σουηδία, την Νορβηγία ή την Εσθονία, σίγουρα αυτό το άρθρο δεν θα το κάναμε.Γιατί εκεί οδηγοί μαθαίνουν από μικρή ηλικία πως...