Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ετοιμάζει σπορ αυτοκίνητο με πρωταγωνιστή κινητήρα Wankel μετά από 10 χρόνια

Ετοιμάζει σπορ αυτοκίνητο με πρωταγωνιστή κινητήρα Wankel μετά από 10 χρόνια


Toyota, Subaru και Mazda είναι έτοιμες να κάνουν τα πάντα να διασώσουν τον θερμικό κινητήρα στο σύγχρονο περιβάλλον της αυτοκίνησης. Οι τρεις ιαπωνικές μάρκες ήρθαν σε συμφωνία για το λανσάρισμα μίας σειράς ΜΕΚ, με τη δυνατότητα χρήσης και εναλλακτικών καυσίμων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Mazda προχώρησε σε μία αρκετά ενδιαφέρουσα αποκάλυψη, παρουσιάζοντας έναν κινητήρα με δύο ρότορες.

Αν και η εταιρεία δεν έχει αναφερθεί πιο συγκεκριμένα στα χαρακτηριστικά του, εντούτοις παραδέχτηκε πως στόχος της είναι να τον τοποθετήσει σε ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων στο άμεσο μέλλον.

Όπως και στο concept Iconic SP (βλ. κεντρική φωτογραφία), ο περιστροφικός κινητήρας Wankel θα λειτουργεί ως γεννήτρια για τον ηλεκτροκινητήρα, και δεν θα συνδέεται άμεσα με τους τροχούς. Η Mazda έχει ήδη υιοθετήσει αυτή τη λύση στο MX-30.

Ωστόσο, στην περίπτωση του RX (που στην ουσία θα αναβιωθεί με την τοποθέτηση του κινητήρα με τους δύο ρότορες), το μοτέρ θα τοποθετηθεί κατά μήκος του αμαξώματος, ώστε να επιτευχθεί και χαμηλότερο κέντρο βάρους.

«Η εν λόγω μονάδα στοχεύει και στη μείωση των κραδασμών και των εκπομπών ρυπογόνων αερίων αυξάνοντας τον κυβισμό,» αναφέρει σχετικά η εταιρεία.

Η νεοσυσταθείσα ομάδα 36 μηχανικών που εργάζεται πάνω στους νέους περιστροφικούς κινητήρες της Mazda, και πλέον εστιάζει στην κατασκευή «ελκυστικών οχημάτων που θα συναρπάσουν τους πελάτες μας».

Το τελευταίο σπορ αυτοκίνητο της εταιρείας με περιστροφικό κινητήρα ήταν το RX-8 Spirit R το 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Ελλάδα το νέο Mazda MX-5 – Δείτε την τιμή του (πίνακας)

Επίσημο: Έρχεται η νέα γενιά του Mazda CX-5

Μουσείο Mazda: Γιατί οι Ιάπωνες τοποθέτησαν ένα διαλυμένο CX-30 ανάμεσα στα εκθέματα

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Στη διπλή τιμή από την τρέχουσα της αγοράς θα χρεώνεται η ηλεκτρική ενέργεια που εντοπίζεται πως έχει κλαπεί. Παράλληλα όσοι διαπράττουν ρευματοκλοπές θα πληρώνουν...

Οικονομία

Τυποποιημένα τρόφιμα, όπως κριθαράκι, ντοματοχυμός, πυρηνέλαιο, μαργαρίνη αλλά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας όπως οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μαλακτικά, σαμπουάν, όπως επίσης και προϊόντα καθαρισμού σπιτιού όπως χλωρίνες περιλαμβάνει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Μετά την επιτυχία των ταινιών, Lamborghini: The Man Behind the Legend το 2022 και Ferrari το 2023, ο Ιταλός παραγωγός Andrea...

Μαγαζίνο

Η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφοντας στην Ελλάδα από το εξωτερικό όπου ταξίδεψε πρόσφατα, έκανε τη νέα της ανάρτηση στο Instagram, δημοσιεύοντας φωτογραφίες της μέσα από...