Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός Killer που τον έφτασε μέχρι τον τελικό

Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός Killer που τον έφτασε μέχρι τον τελικό


Το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Ελ Κααμπί για να ρίξει άγκυρα στον Ολυμπιακό και η σεζόν καριέρας σε επίπεδο σκοραρίσματος που ευελπιστεί να έχει και συνέχεια στον τελικό του Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα.

Πριν από 16 μήνες Αγιούμπ Ελ Κααμπί βρέθηκε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Ο ισχυρός σεισμός στην Τουρκία, στις 6 Φεβρουαρίου 2023, που είχε ως απολογισμό περισσότερους από 54.000 θανάτους και εκτεταμένες ζημιές σε αρκετές περιοχές της γειτονικής χώρας, τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την Χατάισπορ βρίσκοντας στέγη στην Αλ Σάαντ του Κατάρ.

Ο Μαροκινός επιθετικός έμεινε εκεί για μόλις πέντε μήνες, καθώς ο Ολυμπιακός του κατέθεσε πρόταση για 1+1 χρόνια και ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Ούτε ο ίδιος, όμως, δεν θα περίμενε ότι θα πραγματοποιούσε τέτοια ονειρεμένη περίοδο με την πειραϊκή ομάδα. Ο 30χρονος στράικερ, ο οποίος κόντρα στη Φιορεντίνα θα παίξει το 50ο του παιχνίδι με την ερυθρόλευκη φανέλα στη σεζόν, έχει 32 γκολ και τρεις ασίστ και ευελπιστεί να σκοράρει και στον τελικό του Conference League.

Το σημαντικότερο πάντως για τον ίδιο και, βέβαια, για τον Ολυμπιακό είναι η διεκδίκηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου. Και σε αυτό ο Ελ Κααμπί έχει σημαντικό περίοδο με τα 10 γκολ που έχει πετύχει στους οκτώ νοκ άουτ αγώνες του Conference League.

Πριν από αυτά, όμως, ο έμπειρος επιθετικός είχε πετύχει άλλα πέντε τέρματα στα προκριματικά και στον όμιλο του Europa League. Συνολικά, ο Αφρικανός έχει 15 τέρματα και μία ασίστ στη σεζόν στην Ευρώπη με την πειραϊκή ομάδα.

Ο Ελ Κααμπί άνοιξε λογαριασμό στα γκολ στις 24 Αυγούστου 2023, όταν ο Ολυμπιακός με δύο δικά του γκολ (3΄, 40΄) και ένα του Φορτούνη (16΄) κέρδισε 3-1 την Τσουκαρίτσκι στο Καραϊσκάκης, για τα πλέι οφ του Europa League.

Ακολούθησαν τον επόμενο μήνα άλλα δύο τέρματα του Μαροκινού (40΄, 75΄) στην εντός έδρας ήττα των Πειραιωτών από την Φράιμπουργκ (2-3), στις 21 Σεπτεμβρίου 2023, στην πρεμιέρα της φάση των ομίλων του Europa League.

Στη συγκεκριμένη φάση, ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής πανηγύρισε άλλο ένα γκολ, όταν άνοιξε το σκορ (21΄) στη νίκη – πρόκριση 5-2 του Ολυμπιακού εις βάρος της Μπάτσκα Τόπολα στο Φάληρο, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης.

Και μόλις ο Ολυμπιακός συνέχισε στο Conference League, ο Ελ Κααμπί πήρε φόρα και δεν σταμάταγε. Ενδεικτικό του γεγονότος είναι ότι πέτυχε γκολ στα έξι από τα νοκ άουτ παιχνίδια της πειραϊκής ομάδας, καθώς δεν βρήκε δίχτυα μόνο στα δύο ματς απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Είχε όμως την ασίστ στο τέρμα του Τσικίνιο στο Καραϊσκάκης, στη νίκη 3-2 των “ερυθρόλευκων”.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους αγώνες, ο Ελ Κααμπί σκόραρε εναντίον της Φερεντσβάρος στις δύο νίκες (1-0, 1-0), τόσο στο Καραϊσκάκης (83΄) στις 15 Φεβρουαρίου 2024 όσο και στην Γκρουπάμα Αρένα στη Βουδαπέστη (45΄) στις 22 Φεβρουαρίου 2024.

Επίσης, ο Μαροκινός φορ πέτυχε γκολ και στα δύο παιχνίδια εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σκόραρε το μοναδικό τέρμα της πειραϊκής ομάδας (13΄) στην ήττα 1-4 στο Φάληρο στις 7 Μαρτίου 2024 και πέτυχε δύο γκολ (45΄+3΄, 65΄) στην σπουδαία νίκη – ανατροπή – πρόκριση 6-1 του Ολυμπιακού στην Τόπολα στις 14 Μαρτίου 2024.

Η μεγαλειώδης παράσταση όμως του Ελ Κααμπί δόθηκε στους δύο αγώνες απέναντι στην Άστον Βίλα. Ο Μαροκινός πέτυχε χατ – τρικ στο Μπέρμιγχαμ (16΄, 29΄, 56΄) στην εμφατική νίκη 4-2 του Ολυμπιακού (το τέταρτο τέρμα επιτεύχθηκε από τον Έσε, στο 67΄) στις 2 Μαϊου 2024, ενώ σκόραρε άλλες δύο φορές (10΄, 78΄) στη νίκη 2-0 των “ερυθρόλευκων” στο Καραϊσκάκης στις 9 Μαϊου 2024.

Επί της ουσίας, ο Ελ Κααμπί με τα γκολ του αλλά και την μεγάλη στήριξη των συμπαικτών του οδήγησαν τον Ολυμπιακό στον τελικό του Conference League και ευελπιστούν στο ματς με τη Φιορεντίνα στο τέλος της βραδιάς να σηκώσουν το τρόπαιο στον ουρανό της “OPAP Arena”.

Και για ένα παιδί που γεννήθηκε στη Ντερμπ Μίλα, σε μια γειτονιά της Καζαμπλάνκα και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στους δρόμους κάνοντας παράλληλα διάφορες δουλειές, η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου θα είναι η ανταμοιβή των κόπων του τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Η Heineken 0.0, επίσημος χορηγός του UEFA Europa Conference League, τσουγκρίζει στην υγειά των αληθινών φιλάθλων που ζουν για τη βραδιά του μεγάλου τελικού στις 29/05!

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται αυτήν την ώρα στην έδρα της...

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....

Αθλητικά

Όπως έκανε γνωστό την Πέμπτη ο Ολυμπιακός, η Εύη Κουτσαυτάκη, η οποία ως τις 10 Ιουλίου του 2024 εργαζόταν στον ΣΚΑΪ, είναι η νέα...

Πολιτική

Με υψηλούς τόνους κατά του Νίκου Δένδια, με αφορμή τις δηλώσεις του από το Καστελλόριζο, μίλησε – μετά τον Ομέρ Τσελίκ – και ο...