ΥΛΙΚΑ
3 φλ. (450γρ.) αλεύρι Χωριάτικο
½ κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουτερ Blossom
1/3 φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/3 φλ. νερό χλιαρό
Για τη γέμιση
1 βαζάκι (300γρ.) πολτός μαύρης ελιάς Blossom
Για την επικάλυψη
1/3 φλ. σουσάμι
1 κουταλιά μαυροσούσαμο ή μαυρόκοκκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάντζο και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουτερ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και όταν ενσωματωθεί με το αλεύρι βάζουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη να «ξεκουραστεί».
Βάζουμε λίγο νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα το σουσάμι. Βράζουμε για 1-2 λεπτά και σουρώνουμε. Βάζουμε το σουσάμι σε μία πετσέτα και προσθέτουμε το μαυροσούσαμο ή μαυρόκοκκο. Ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 3. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη και την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο με διαστάσεις 25Χ35εκ. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια 2 ½ κουταλιές πολτό μαύρης ελιάς. Αφήνουμε 2 εκ. από την άκρια χωρίς να βάλουμε πάστα ελιάς για να μην χυθεί έξω. Το τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε στο σουσάμι. Το ρολάρουμε πιέζοντάς το για να καλυφθεί καλά με το σουσάμι. Το βάζουμε στον πάγκο μας και το ρολάρουμε ξανά για να κολλήσει το σουσάμι.
Το βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα. Χαράσσουμε την ελιόπιτα κάθε 3-4 εκ. για να ψηθεί ομοιόμορφα και να είναι πιο εύκολο το σερβίρισμα. Τη χαράσσουμε μέχρι τη μέση, δεν την κόβουμε εντελώς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170°C για 45-50 λεπτά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!