Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Ελεύθερα με εγγυήσεις-«μαμούθ» δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ

Ελεύθερα με εγγυήσεις-«μαμούθ» δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ


Είναι οι πρώτοι από τους 23 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν στην Ευρωπαία Ανακρίτρια.

Με την καταβολή τεράστιων εγγυήσεων που συνολικά ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, έφυγαν ελεύθεροι από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι δύο πρώτοι από τους 23 κατηγορούμενους –μη πολιτικά πρόσωπα– που απολογήθηκαν στην Ελληνίδα Ευρωπαία Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για τη σύμβαση 717 που αφορά στη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου, έργο που συνδέεται ευθέως με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Συγκεκριμένα μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης από την ευρωπαϊκή εισαγγελία για σειρά αδικημάτων, απολογήθηκαν οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι από την πλευρά του ΕΡΓΟΣΕ. Μετά την απολογία τους η ανακρίτρια από κοινού με την εντεταλμένη ευρωπαία εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου  επέβαλαν στους κατηγορούμενους υψηλές εγγυήσεις, 500.000 ευρώ στον έναν και 600.000 στο δεύτερο και επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η διαδικασία των απολογιών που εκτείνεται χρονικά μέχρι το τέλος Απριλίου θα συνεχιστεί την άλλη  εβδομάδα , όπου η σκυτάλη θα περάσει στην επόμενη ομάδα των κατηγορουμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το κατηγορητήριο  της ευρωπαϊκής εισαγγελίας διατυπώνεται ότι θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία των Τεμπών, αν εγκαίρως είχε ολοκληρωθεί η περίφημη σύμβαση 717  για την τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

«Οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ δεν είχαν ειλικρινή πρόθεση να εφαρμόσουν την Σύμβαση 717/2014 και να υλοποιήσουν το αντικείμενο αυτής –το οποίο μάλιστα συνδεόταν άρρηκτα με την ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων, όπως αποδείχθηκε με τον τραγικότερο τρόπο από το δυστύχημα στο Άδενδρο και το πρόσφατο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, τα οποία θα είχαν με βεβαιότητα αποφευχθεί εάν είχε ολοκληρωθεί το αντικείμενο της Σύμβασης 717 με το σύστημα ETCS σε λειτουργία».  

Η διαπίστωση που συνδέει ευθέως την μη υλοποίηση της σύμβασης με δύο μάλιστα σιδηροδρομικά δυστυχήματα , στο Άδενδρο, το 2017 και με την τραγωδία των Τεμπών, το 2023.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αθλητικά

To UEFA Youth League που κατέκτησε την περασμένη αγωνιστική περίοδο η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, έχει και φέτος έντονο «ελληνικό» χρώμα, καθώς στην πρεμιέρα...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Ο Alessandro Di Mario με την Aprilia RS 660, είναι ο Πρωταθλητής του Twins Cup MotoAmerica για το...