ΥΛΙΚΑ
3 μελιτζάνες (κοντά στα 700 γρ.),
1 μεγάλο λεμόνι το χυμό,
3 γεμάτες κουταλιές ελαφρύ στραγγιστό γιαούρτι,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη,
½ κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό,
Αλάτι, πιπέρι
Αν οι μελιτζάνες έχουν μεγάλα σπόρια, τα αφαιρείτε προσεχτικά. Ύστερα, με ένα κουταλάκι, αδειάζετε την ψίχα τους αφήνοντας μόνο τις φλοίδες. Τις βάζετε στο πολυμίξερ, μαζί με το χυμό του λεμονιού, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τις χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ για να τις ψιλοκόψετε, χωρίς όμως να τις πολτοποιήσετε. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα το γιαούρτι και το μαϊντανό.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!