Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Εβδομάδα με κέρδη για τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο

Εβδομάδα με κέρδη για τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο


Ανέκαμψαν οι τιμές των μετοχών την εβδομάδα που τελειώνει, μετά από δύο πτωτικές εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικές απώλειες 3,54%.

Η αγορά «ανέπνευσε» καθώς ολοκληρώθηκε η διάθεση μετοχικών πακέτων και αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου. Να σημειωθεί ότι μέσα σε λιγότερο από 15 ημέρες αντλήθηκε από την αγορά σε μετοχές σχεδόν 1 δισ. ευρώ και 750 εκατ. ευρώ σε ομολογιακές εκδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαθέσεις μετοχών φέτος έχουν «τραβήξει» από εγχώριους και ξένους κωδικούς μέσα στο 2024 συνολικά κεφάλαια ύψους 4,2 δισ.

Συνεχίζονται οι θετικές εκθέσεις για τις τραπεζικές μετοχές. Ανεβάζει τον πήχη για τις τραπεζικές μετοχές η Eurobank Equities και όπως σημειώνει οι τελευταίες υποαποδόσεις του κλάδου οφείλονται σε τεχνικούς λόγους (placements, καθυστέρηση της αναβάθμισης του ΧΑ από την MSCI) και όχι σε αδύναμα θεμελιώδη στοιχεία.

Αντ΄ αυτού, η χρηματιστηριακή μιλά για αύξηση των μερισμάτων και ανθεκτικότητα των αποτελεσμάτων. Θέτει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,56 ευρώ , για την Εθνική στα 10,97 ευρώ και για την Πειραιώς στα 6,24 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 1.443,57 μονάδες, έναντι 1.416,78 μονάδες της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 1,89%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει κέρδη σε ποσοστό 11,63%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 2,43% και από τις αρχές του 2024 ενισχύεται σε ποσοστό 12,71%. Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE MID έκλεισε με εβδομαδιαία άνοδο 1,44%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο 2,86%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 2,57%, ενώ από τις αρχές του 2024 σημειώνει κέρδη 16,60%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδος διαμορφώθηκε στα 527,719 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 105,544 εκατ. ευρώ έναντι 143,852 εκατ. ευρώ.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την εβδομάδα αυτή αυξήθηκε κατά 2,862 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 101,599 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους είναι αυξημένη κατά 13,71 δισ. ευρώ.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταλαμβάνει η χώρα μας ως προς την οικονομική ελευθερία, παρά την οριακή άνοδο 2 θέσεων που σημείωσε φέτος,...

Οικονομία

Στη δεύτερη συνεχόμενη μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης (ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας), μετά από αυτή του Σεπτεμβρίου, προχώρησε σήμερα, Πέμπτη...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Τον Αύγουστο του 2021, η Stellantis δήλωσε ότι η Alfa Romeo θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική στις περιοχές της Ευρώπης, της Βόρειας...

Οικονομία

Λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης που διολισθαίνει η ευρωπαϊκή αεροδιαστημική βιομηχανία, η Airbus, ανακοίνωσε χθες τα σχέδιά της να περικόψει έως και 2.500 θέσεις...