Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Δυνατότητα χρωματισμού και αλλαγής θέσης των εικονιδίων φέρνει το iOS 18 – Apple

Δυνατότητα χρωματισμού και αλλαγής θέσης των εικονιδίων φέρνει το iOS 18 – Apple


Μεγαλύτερη ευελιξία και κατάργηση αχρείαστων περιορισμών φέρεται να ενσωματώνει η επόμενη έκδοση του λειτουργικού της Apple.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το iOS 18 θα προσφέρει στους χρήστες του μεγαλύτερα περιθώρια προσαρμογής στις προτιμήσεις τους, στην αρχική οθόνη των iPhone. Εκτός του ότι θα μπορούν να τοποθετούν ελεύθερα τα εικονίδια, αντί να περιορίζονται όπως τώρα σε ένα στοιχισμένο πλαίσιο, η Apple σκοπεύει να παρουσιάσει τη δυνατότητα προσαρμογής των εικονιδίων, ως δική της λειτουργία, για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μαρκ Γκέρμαν, το iOS 18 θα επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν χρώμα στα εικονίδια των εφαρμογών. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να χρωματίσουν μπλε όλες τις εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης και όλες οι τραπεζικές εφαρμογές να έχουν κόκκινο χρώμα.

 Αυτή τη στιγμή, η προσαρμογή της αρχικής οθόνης στις προτιμήσεις του κάθε χρήστη είναι εφικτή με έμμεσο τρόπο, όπως με τη δημιουργία συντομεύσεων στην αρχική οθόνη που ενεργοποιούν μια συγκεκριμένη εφαρμογή, όμως η όλη διαδικασία είναι κάπως στρυφνή.

Με το iOS 18, φαίνεται πως η δυνατότητα αυτή θα αποτελέσει πλήρως υποστηριζόμενη λειτουργία. Παραμένει ασαφές αν τα εικονίδια θα μπορούν να προσαρμόζονται ελεύθερα ή να αντικαθίστανται με την όποια εικόνα επιθυμεί ο κάθε χρήστης, ή αν απλά το σύστημα θα επιτρέπει την αλλαγή χρωμάτων, διατηρώντας το ίδιο σύμβολο.

Το iOS 18 πρόκειται να ανακοινωθεί επισήμως σε μερικές εβδομάδες, στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου WWDC της Apple που απευθύνεται σε developers και φέτος πραγματοποιείται στις 10 Ιουνίου. Η Apple θα παρουσιάσει τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων, μεταξύ των οποίων και το iOS 18, ενώ ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Πέρα από αυτές τις λειτουργίες, καθώς και τις βελτιώσεις στη διαχείριση της αρχικής οθόνης των iPhone, η Apple αναμένεται επίσης να ενισχύσει πολλές από τις εφαρμογές που συνοδεύουν το iPhone με νέες δυνατότητες, στο πλαίσιο των σημαντικότερων μέχρι στιγμής, όπως έχουν χαρακτηριστεί, ανανεώσεων των λειτουργικών της συστημάτων.



  • Haha


    4

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Μαγαζίνο

Οι γονείς διαδραματίζεται καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης των παιδιών σας. Όταν αυτά αναπτύσσουν μια θετική εικόνα για τον εαυτό...

Κόσμος

Στο Κίεβο έφτασε το πρωί της Παρασκευής η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η πρόεδρος της Κομισιόν θα έχει συνομιλίες για...