Η Ultra έκδοση της «ναυαρχίδας» της Xiaomi απειλεί να στείλει την DSLR φωτογραφική σας μηχανή σε αγγελίες μεταχειρισμένων ή να την αφήσει να σκονίζεται σε κάποιο ράφι, καθώς πρόκειται για ένα πραγματικό superphone που διαθέτει όλα όσα… φαντασιωνόμασταν σε επίπεδο κάμερας και όχι μόνο!
Και μόνο η όψη του Xiaomi 14 Ultra είναι αρκετή για να πείσει και τον πιο επιφυλακτικό πως πρόκειται για ένα smartphone που έχει σχεδιαστεί με περισσό φωτογραφικό… μεράκι. Με σαφείς επιρροές στο design από την M10-P κάμερα της Leica, το νέο superphone του κινεζικού κολοσσού συνθέτει ένα μοναδικό κράμα πολυτέλειας και υψηλών αντοχών. Μια στρώση από ευχάριστο στην αφή nano-tech vegan δέρμα αγκαλιάζει την πλάτη του 14 Ultra, αποπνέοντας φινέτσα και κύρος. Στις ξεχωριστές του ιδιότητες συμπεριλαμβάνεται ο αντιβακτηριακός χαρακτήρας, η αντίσταση σε λεκέδες, φθορά και γραντζουνιές, καθώς και η στεγανοποίηση απέναντι σε νερό και σκόνη (IP68). Οι αντιαισθητικές δαχτυλιές ανήκουν στο παρελθόν και το μόνο σημείο που υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν είναι η τεράστια «νησίδα» της κάμερας. Ομολογουμένως, το σαφώς εξογκωμένο και «πομπώδες» κυκλικό… βάθρο της τετραπλής κάμερας καταλαμβάνει σχεδόν τη μισή πλάτη, με αποτέλεσμα να μετατοπίζει αισθητά το κέντρο βάρους προς την πάνω πλευρά του κινητού. Μπορεί να αποτελεί σχεδιαστική δήλωση για τις… άγριες φωτογραφικές διαθέσεις του Xiaomi 14 Ultra, δεν παύει όμως να στέκει εμπόδιο ακόμα και για τη σωστή τοποθέτηση της συσκευής πάνω σε κάποιους ασύρματους φορτιστές. Το οριζόντιο κράτημα με δύο χέρια (π.χ. για gaming) αναγκάζει τα δάχτυλά σας να έρχονται σε επαφή με την περιοχή που φιλοξενεί τους φακούς, γεγονός όχι και τόσο συνετό. Παρ’ όλα αυτά, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το τεράστιο (και όχι άνευ αιτίας) camera bump μπορεί να αυξάνει το πάχος και το βάρος της συσκευής, πολλαπλασιάζει, όμως, και τα βλέμματα θαυμασμού που μαγνητίζονται από ένα πανέμορφο design που βροντοφωνάζει «φωτογραφία».
Εντυπωσιακό και στην πρόσοψη
Εξίσου μοναδική είναι και η πρόσοψη του Xiaomi 14 Ultra, όπου η «All Around Liquid Display» παρουσιάζει κυρτότητα και στις τέσσερις πλευρές, μοιάζοντας με επιφάνεια υγρού που απειλεί να ξεχειλίσει από το στιβαρό αλουμινένιο σασί. Σύμφωνα με τη Xiaomi, το ολοκαίνουριο 6M42 πλαίσιο αλουμινίου διπλασιάζει τα επίπεδα αντοχής σε σχέση με το Xiaomi 13 Pro, το οποίο έχουμε υποβάλει – ευτυχώς δίχως συνέπειες- σε αλλεπάλληλες… ακούσιες δοκιμές πτώσεων μέχρι και σήμερα! Ακόμα πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι το Xiaomi Shield Glass που προστατεύει την οθόνη, καθώς παρέχει έως και 10 φορές αυξημένη προστασία σε σχέση με το Gorilla Glass Victus του περσινού Xiaomi 13 Ultra. Πρόκειται, άλλωστε, για μια θωράκιση που αναμφίβολα δικαιούται η 6,73 ιντσών LTPO AMOLED οθόνη του φετινού πρωταγωνιστή της Xiaomi!
Διατηρώντας την πρακτική αναλογία 20:9 και «εκτοξεύοντας» την ανάλυση σε WQHD+ επίπεδα (3.200×1.440 pixels), η οθόνη πλημμυρίζει με μια πλούσια παλέτα 68 δισ. χρωμάτων σε 1.000 nits τυπικής φωτεινότητας, η οποία, υπό συνθήκες, μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα 3.000 nits (peak).
O AdaptiveSync Pro ρυθμός ανανέωσης μπορεί να κυμανθεί από 1 έως και 120Hz, ζυγίζοντας αυτόματα τις προτεραιότητες για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας κατά την προβολή στατικού περιεχομένου ή για τη ρευστή και άμεση κίνηση στην οθόνη, σε περιστάσεις όπως το gaming. Μιλώντας για gaming, ο ρυθμός δειγματοληψίας αφής ανέρχεται έως και τα 240Hz, ώστε κάθε άγγιγμα του δακτύλου σας στην οθόνη να μεταφράζεται αυτοστιγμεί σε εντολή για το παιχνίδι. Τέλος, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους σινεφίλ πως υποστηρίζονται πρότυπα όπως Dolby Vision, HDR10+ και UltraHDR, καθώς και Dolby Atmos ήχος, ώστε το κινηματογραφικό… υπερθέαμα να πλαισιώνεται από εφάμιλλα ηχητικά εφέ από τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία.
Ηγετικές επιδόσεις με υπογραφή Snapdragon 8 Gen 3
Για το Snapdragon 8 Gen 3 chipset έχει ήδη γραφτεί πλήθος διθυραμβικών κριτικών, καθώς πρόκειται για την κορυφαία πρόταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή για Android συσκευές, μαζί με το αντίπαλο δέος Dimensity 9300 της MediaTek. Συνεπώς, το «κτήνος» επιδόσεων της Qualcomm ήταν, πρακτικά, η φυσική επιλογή για το Xiaomi 14 Ultra, από τη στιγμή που επιχειρεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το «στέμμα» του βασιλιά των smartphone. Στρέφοντας το βλέμμα μας στα ενδότερα του 4nm chipset, αντικρίζουμε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή που αποτελείται από έναν… ηγετικό Cortex-X4 χρονισμένο στα 3.3GHz, πέντε Cortex-A720 (τρεις στα 3.2GHz και δύο στα 3.0GHz) και δύο Cortex-A520 στα 2.3GHz, οι οποίοι επιστρατεύονται για πιο απλές εργασίες, δαπανώντας λιγότερη ενέργεια. Μια next-gen παιχνιδομηχανή τσέπης υπόσχεται η Adreno 750 GPU, με ικανότητα υποστήριξης ακόμα και ray tracing γραφικών!
Τον… κουμπαρά έσπασε η Xiaomi και σε επίπεδο RAM, εφοδιάζοντας με 16GB ταχύτατης LPDDR5X RAM το 14 Ultra. Η έκδοση που έφτασε στα χέρια μας ήταν εξοπλισμένη με 512GB αποθηκευτικού χώρου UFS 4.0, δίχως να υποστηρίζεται προσθήκη κάρτας microSD για επέκταση.
Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, για ένα smartphone αυτού του επιπέδου είναι αυτονόητες οι τελευταίες εκδόσεις όλων των προτύπων, όπως 5G, WiFi 7 και Bluetooth 5.4. Εν αναμονή του «Desktop Mode» που υπόσχεται να φέρει η αναβάθμιση σε Android 15, προκειμένου να δώσει αέρα υπολογιστή στο γραφικό περιβάλλον όταν μεταφερόμαστε σε μεγαλύτερη επιφάνεια προβολής, αξίζει να αναφέρουμε πως η θύρα USB-C 3.2 Gen 2 λειτουργεί και ως DisplayPort, επιτρέποντας και ενσύρματη σύνδεση με εξωτερική οθόνη.
Σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις διαδραματίζει και το περιβάλλον χρήσης HyperOS, το οποίο είναι εξαιρετικά ελαφρύ, χειρίζεται μαεστρικά τους διαθέσιμους πόρους και προσθέτει επιπλέον λειτουργικότητα και καλομελετημένες ευκολίες στο λειτουργικό Android. Στον αντίποδα, θα εκφράσουμε τη… δυσφορία μας για την επίμονη προσπάθεια της Xiaomi να προωθήσει δικές της εφαρμογές, όπως το Mi Wallpaper Carousel, ο Mi Browser και το ηλεκτρονικό κατάστημα App Mall, με κάποιες από αυτές να φέρουν διαφημίσεις και να μην επιτρέπουν την πλήρη απεγκατάστασή του. Μπορείτε, βέβαια, να τις απενεργοποιήσετε ή να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική, ωστόσο από μια τόσο premium συσκευή θα περιμέναμε λίγο περισσότερο… τακτ σε αυτόν τον τομέα.
Φορτίζει ασύρματα σχεδόν στη διπλάσια ταχύτητα από την ενσύρματη φόρτιση του ανταγωνισμού!
Μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας (5.000mAh) αποτελεί την απαραίτητη πηγή ενέργειας για το Xiaomi 14 Ultra, το οποίο συνοδεύεται από έναν φορτιστή 90W στη συσκευασία του, προκειμένου να ολοκληρώνει με αξιοζήλευτη ταχύτητα τη διαδρομή 0% έως 100% μέσα σε μόλις 33 λεπτά! Ευχάριστα είναι τα νέα και για τους «οπαδούς» της ασύρματης φόρτισης, καθώς υποστηρίζεται Boost mode για 80W wireless HyperCharge, το οποίο μεταφράζεται σε πλήρη φόρτιση δίχως καλώδια σε 46 λεπτά. Αν αναλογιστείτε πως ανταγωνιστικά flagship κινητά άλλων εταιρειών φορτίζουν ενσύρματα στα μισά περίπου Watt, τότε αναμφίβολα θα πιστώσετε στη ναυαρχίδα της Xiaomi ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Συγχρόνως, η πλάτη της συσκευής μπορεί να λειτουργήσει ως ασύρματος φορτιστής 10W για να χαρίσει λίγη από την ενέργειά της σε άλλες συσκευές που υποστηρίζουν wireless charging, όπως συμβατά ακουστικά, ρολόγια, ή ακόμα και το κινητό του φίλου σας που δεν έχει την αυτονομία μιας Xiaomi συσκευής!
Ικανοποιώντας κάθε φωτογραφική… φαντασίωση
Πολλοί είναι οι λόγοι για να αποκτήσει κανείς ένα Xiaomi 14 Ultra, μα ο μεγαλύτερος «φωλιάζει» κάτω από τον επιβλητικό γυάλινο δίσκο στην πίσω πλευρά της συσκευής. Αναφερόμαστε, φυσικά, στο σύστημα καμερών της Ultra έκδοσης του Xiaomi 14, μια τετράδα αισθητήρων και φακών που ταράζει τα… λιμνάζοντα νερά των τελευταίων ετών γύρω από τις εξελίξεις των τεχνολογιών φωτογραφίας μέσω κινητού.
Ξεμπερδεύοντας με το… ορεκτικό της ικανότατης 32MP κάμερας της πρόσοψης με 90° FOV, διάφραγμα f/2.0, EIS και βίντεο έως και 4Κ@60fps ή έως 30fps για HDR Dolby Vision, προχωράμε στο κυρίως πιάτο!
H τετραπλή κάμερα με Leica VARIO-SUMMILUX 1:1.63-2.5/12-120 ASPH. φακούς και Dual-LED dual-tone flash χρησιμοποιεί τέσσερις αισθητήρες 50MP κατασκευής Sony, έναν εντυπωσιακό LYT-900 αισθητήρα μεγέθους 1″ και τρεις IMX858 με την ίδια ανάλυση 50MP.
Ξεκινάμε, λοιπόν, να σας εξιστορούμε πόσο εντυπωσιασμένοι μείναμε από κάθε κάμερα ξεχωριστά, αν και το Xiaomi 14 Ultra αντιμετωπίζει την τετράδα του ως… αδιαίρετη, επιτρέποντας απρόσκοπτη εναλλαγή από τον έναν φακό στον άλλο με μια ευρύτατη κάλυψη εστιακών αποστάσεων από 12mm έως 120mm.
Πρωταγωνιστής, λόγω… μεγέθους, είναι ο LYT-900 αισθητήρας της μιας ίντσας, ο οποίος βρίσκεται κάτω από έναν ευρυγώνιο 8P φακό με απόλυτα μεταβλητό διάφραγμα από f/1.63 έως f/4.0, χωρίς υποχρεωτικές προκαθορισμένες στάσεις. Όποιο στιλ κι αν προτιμήσετε, το πιο «σεμνό» και ρεαλιστικό Leica Authentic ή το πιο ζωντανό και εντυπωσιακό Leica Vibrant, τα χρώματα παραμένουν πειστικά και συναρπαστικά, αναδεικνύοντας κάθε λεπτομέρεια που καταγράφεται στον ευρύχωρο αισθητήρα. Δεν παρατηρήσαμε ενοχλητικό ή αφύσικο υπερκορεσμό χρωμάτων ούτε «ξεθωριασμένες» σκηνές, κάθε λήψη είχε ένα ισορροπημένο και απολαυστικό στο μάτι αποτέλεσμα. Παράλληλα, η επίστρωση ALD (Atomic Layer Deposition) στον φακό ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ανεπιθύμητων αντανακλάσεων και απρόβλεπτων «παιχνιδισμάτων» του φωτός. Χάρη στην τεράστια επιφάνεια του LYT-900, δεδομένες είναι και οι υψηλότατες επιδόσεις, όταν το φως είναι λιγοστό.
Μοναδικά επίπεδα λεπτομέρειας αποτυπώνονται και από τους 50MP IMX858 αισθητήρες που συνεργάζονται με τους υπόλοιπους τρεις φακούς. Ο 75mm telephoto 6P φακός διαπρέπει στο 3,2x οπτικό zoom, με μεγάλο διάφραγμα f/1.8, OIS και dual pixel PDAF, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως macro φακός για λήψεις από αποστάσεις 10 εκατοστών. Αν το θέμα σας βρίσκεται στα 30 εκατοστά, επιστρατεύονται οι macro δυνατότητες του 120mm periscope φακού, αν και ο κύριος ρόλος του είναι να προσφέρει ένα καθηλωτικό 5x οπτικό zoom, με διάφραγμα f/2.5, οπτική σταθεροποίηση OIS και αυτόματη εστίαση που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη!
Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να επαινέσουμε και την αποτελεσματικότητα του ψηφιακού zoom, το οποίο ακόμα και αν το «τραβήξετε» μέχρι το ανώτατο όριο, το 120x, δίνει αξιοποιήσιμα αποτελέσματα, με πρωτόγνωρη ποιότητα για αυτό το επίπεδο μεγέθυνσης! Έτσι, μπορείτε να μετατρέψετε το Xiaomi 14 Ultra σε… κιάλια, καθώς με 120x ψηφιακό zoom μπορείτε άνετα να διαβάσετε κείμενο που βρίσκεται σε πολύ μεγάλη απόσταση.
Sony IMX858 αισθητήρας 50MP υπάρχει ακόμα και κάτω από τον 12mm υπερευρυγώνιο 7P φακό, με διάφραγμα f/1.8. Ο συγκεκριμένος φακός, εκτός από το να χωράει στο κάδρο σας μια τεράστια «φέτα» 122 μοιρών από το οπτικό σας πεδίο, σας επιτρέπει σε συνθήκες macro φωτογράφισης να πλησιάσετε ακόμα πιο κοντά στο θέμα σας, μέχρι και τα 5 εκατοστά.
Συνοψίζοντας, η τετράδα της κύριας κάμερας ενθαρρύνει τον κάτοχο της συσκευής να πειραματιστεί, διδάσκοντάς τον φωτογραφία! Αν πάλι προτιμάτε να τα αφήσετε όλα στα χέρια του «αυτόματου πιλότου» της Xiaomi, το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένα αξιοθαύμαστο. Το διάφραγμα ƒ/1.63 είναι ικανό να χαρίσει bokeh που θα ζήλευαν επαγγελματικές κάμερες, ενώ το δυναμικό εύρος έως και 14EV, η πρωτόγνωρη εμβέλεια εστίασης από 12mm έως 120mm, η ταχύτητα λήψης των 0,7 δευτερολέπτων, η δυνατότητα καταγραφής σε 16-bit UltraRAW format και η χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI LM) από τον Xiaomi AISP επεξεργαστή σήματος εικόνας, συνθέτουν ένα φωτογραφικό… αριστούργημα.
Κινηματογραφικό φινάλε!
Ακόμα και μια γρήγορη ανάγνωση των τεχνικών χαρακτηριστικών των ικανοτήτων βιντεοσκόπησης του Xiaomi 14 Ultra, είναι αρκετή για να εντυπωσιάσει και το πιο… απαίδευτο μάτι. Η υποστήριξη ανάλυσης 8K στα 24 ή 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, η 4Κ βιντεοσκόπηση μέχρι και τα 120fps, η συμβατότητα με HDR10+, 10-bit Dolby Vision HDR, 10-bit LOG, και τα έως και 1920 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε Full HD ανάλυση για slow motion είναι μερικά από τα στοιχεία εκείνα που ανέβασαν τον πήχη των προσδοκιών μας και, ευτυχώς, η Xiaomi δεν μας απογοήτευσε. Αντιθέτως, μας άφησε με το στόμα ανοιχτό σε τομείς όπως αυτός της σταθεροποίησης βίντεο. Αν καταγράφετε πλάνα όσο κινείστε, το τελικό αποτέλεσμα είναι εφάμιλλο με αυτό που θα κατόρθωνε ένας επαγγελματίας του post-production, έπειτα από αρκετή δουλειά σε έναν «θηριώδη» υπολογιστή με ακριβό λογισμικό.
Και σε επίπεδο καταγραφής ήχου, όμως, το Xiaomi 14 Ultra αποτελεί το νέο πρότυπο ποιότητας που καλούνται να ξεπεράσουν στο μέλλον οι ανταγωνιστές του. Με μια συστοιχία τεσσάρων μικροφώνων, καταγράφει κάθε ήχο με διαύγεια, «χαρτογραφώντας» ηχητικά μια πλήρη γωνία 360° γύρω σας, ενώ υποστηρίζεται και Audio Zoom.
Xiaomi 14 Ultra Photography Kit: «Must-have», δίχως συζήτηση!
Πωλείται ξεχωριστά (τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές υπάρχει early-bird promo για να το αποκτήσετε δωρεάν), μα το Xiaomi 14 Ultra Photography Kit αποτελεί κατά τη γνώμη μας επιβεβλημένη αγορά σε όποιον έχει στα χέρια του τη φωτογραφική «ναυαρχίδα» της εταιρείας. Ανοίγοντας τη συσκευασία του kit θα βρείτε μέσα μια πανέμορφη και ανθεκτική θήκη, πιστή στη σχεδιαστική φιλοσοφία της Leica, δύο διακοσμητικούς δακτύλιους για την κάμερα (έναν ασημί και έναν πορτοκαλί), έναν δακτύλιο που λειτουργεί ως προσαρμογέας 67mm για προσθήκη έξτρα φίλτρων, το grip, που από μόνο του αποτελεί αιτία αγοράς και ένα λουράκι χειρός για να ολοκληρώσετε το DSLR look της συσκευής.
To grip «κουμπώνει» στη USB-C θύρα του κινητού και εκτός από καλύτερο κράτημα, χαρίζει επιπλέον 1.500mAh μπαταρίας. Το smartphone μπορεί να συνδεθεί και με εξωτερικό φορτιστή δίχως να χρειάζεται να αφαιρεθεί το grip, το οποίο διαθέτει και αυτό USB-C θύρα για την φόρτισή του. Με το που κλειδώσετε το grip πάνω στο Xiaomi 14 Ultra, αναγνωρίζεται αυτόματα και σας δίνει το δικαίωμα να αλλάξετε τη λειτουργικότητα των χειριστηρίων του. Στην πάνω πλευρά του, όπως ακριβώς θα περιμένατε από μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, φιλοξενούνται οι νέοι πολύτιμοι… συνεργάτες σας για κάθε σας λήψη. Ξεκινάμε με το κουμπί κλείστρου δύο σταδίων, το οποίο φροντίζει να «ξυπνήσει» άμεσα την κάμερα με παρατεταμένο πάτημα. Πιέστε το μέχρι τα μισά της διαδρομής για εστίαση και ολοκληρώστε το πάτημα για ην τελική λήψη (μεμονωμένη ή burst, ανάλογα με την προεπιλογή σας). Ακριβώς μπροστά του υπάρχει ο μοχλός του zoom για να αλλάζετε άμεσα εστιακά μήκη ή να εκμεταλλεύεστε το συνεχές zoom. Για τα βίντεο υπάρχει ένα ξεχωριστό κουμπί με την χαρακτηριστική κόκκινη τελεία για rec, αλλά κανείς δεν σας απαγορεύει να επαναπροσδιορίσετε τη χρήση του ώστε να επωμιστεί οποιαδήποτε άλλη λειτουργικότητα, όπως πχ το format της φωτογραφίας, οι αναλογίες της κ.λπ. Παραμετροποιήσιμη είναι και η ροδέλα, στην οποία μπορείτε να αναθέσετε την μεταβολή στοιχείων όπως EV, ISO, διάφραγμα, ταχύτητα κλείστρου κ.ά.
Η χρήση του grip, πραγματικά, απογείωσε την εμπειρία που είχαμε με το Xiaomi 14 Ultra. Είναι τόσο απολαυστικός ο πειραματισμός με την ανάθεση διαφορετικών λειτουργιών στα χειριστήριά του που θα δαπανήσετε αρκετές ώρες «παίζοντας» με εναλλακτικές προσεγγίσεις για τις λήψεις σας. Συμπαγή, «γεροδεμένα» μα ελαφριά, το grip και η θήκη θα βρίσκονται στο backpack μας κάθε φορά που υποψιαζόμαστε πως θα χρειαστεί να φωτογραφίσουμε ή να βιντεοσκοπήσουμε κάποιο θέμα στον προορισμό μας, αφήνοντας πίσω (με λίγες τύψεις, ομολογουμένως!) την ογκώδη DSLR μας…
Μας άρεσε
- Η τετραπλή κάμερα παντρεύει 4 αισθητήρες 50MP με μοναδικές λειτουργίες, όπως 5x οπτικό zoom, μεταβλητό διάφραγμα, αξιοθαύμαστη σταθεροποίηση εικόνας και 4K βίντεο στα 120fps
- Κορυφαίες επιδόσεις με Snapdragon 8 Gen 3 chipset, 16GB LPDDR5X RAM και 512GB UFS 4.0 αποθηκευτικού χώρου
- Φορτιστής 90W στη συσκευασία και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης 80W
- Η εξαιρετική OLED οθόνη 6,73’’ εμφανίζει πρωτόγνωρες αντοχές απέναντι στην κακομεταχείριση, με Xiaomi Shield Glass και IP68 στεγανοποίηση
- Η θύρα USB-C 3.2 Gen 2 επιτρέπει και ενσύρματη σύνδεση με εξωτερική οθόνη
- Μπορεί να πωλείται ξεχωριστά, αλλά το Photography Kit αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ της αγοράς του!
Δεν μας άρεσε
- Το «κτηνώδες» κυκλικό… βάθρο της κάμερας καταλαμβάνει σχεδόν τη μισή πλάτη, μετατοπίζει αισθητά το κέντρο βάρους προς την κορυφή του κινητού, ενώ ταυτόχρονα καθιστά δύσκολο το οριζόντιο κράτημα με δύο χέρια
- Εφαρμογές της Xiaomi όπως το Mi Wallpaper Carousel, ο Mi Browser και το ηλεκτρονικό κατάστημα App Mall όφειλαν να είναι πιο… διακριτικές, με δυνατότητα πλήρους απεγκατάστασης
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Οθόνη: 6,73 ιντσών LTPO AMOLED «All Around Liquid Display» αναλογίας 20:9, WQHD+ ανάλυση 3200×1440 pixels, 68 δισ. χρώματα, ρυθμός ανανέωσης έως 120Hz (AdaptiveSync Pro), Dolby Vision, HDR10+, UltraHDR, φωτεινότητα HBM 1000 nits (typ) / 3000 nits (peak), DC dimming / 1920Hz PWM dimming, ρυθμός δειγματοληψίας αφής έως 240Hz, Xiaomi Shield Glass
Chipset: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 (4nm) με octa-core CPU (1xCortex-X4@3.3GHz & 3xCortex-A720@3.2GHz & 2xCortex-A720@3.0GHz & 2xCortex-A520@2.3GHz, GPU Adreno 750@1GHz
Μνήμη: 16GB LPDDR5X RAM
Αποθηκευτικός χώρος: 512GB (UFS 4.0)
Κάμερα: Τετραπλή κάμερα με Leica VARIO-SUMMILUX 1:1.63-2.5/12-120 ASPH. φακούς και Dual-LED dual-tone flash, 50MP LYT-900 αισθητήρας μεγέθους 1″, με 23mm ευρυγώνιο 8P φακό (μεταβλητό διάφραγμα από f/1.63 έως f/4.0, OIS, multi-directional PDAF, Laser AF, ALD επίστρωση) + 50MP IMX858 αισθητήρας με 75mm telephoto 6P φακό (3,2x Optical Zoom, f/1.8, OIS, 10εκ. macro, dual pixel PDAF) + 50MP IMX858 αισθητήρας με 120mm periscope φακό (5x Optical Zoom, f/2.5, OIS, 30εκ. macro, dual pixel PDAF) + 50MP IMX858 αισθητήρας με 12mm υπερευρυγώνιο 7P φακό (f/1.8, FOV 122˚, 5εκ macro, dual pixel PDAF) + TOF 3D αισθητήρας βάθους | Βίντεο 8K@24/30fps, 4K@24/30/60fps (HDR10+, 10-bit Dolby Vision HDR, 10-bit LOG), 1080p@30/60/120/240/480/960/1920fps, Xiaomi ProFocus Selfie-cam 32MP αισθητήρας1/3.14”, 90° FOV (f/2.0) με EIS |Βίντεο έως και 4Κ@60fps (HDR Dolby Vision 4K@30fps)
Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac/ax(6E)/7 tri-band WiFi, NFC, Bluetooth 5.4 (A2DP, LE, aptX HD, aptX Adaptive, LHDC)
Ήχος: Διπλά στερεοφωνικά ηχεία, Dolby Atmos, Hi-Res & Hi-Res Wireless audio, 24-bit/192kHz
Extras: GPS (L1+L5)/ GLONASS (G1)/ BDS (B1I+B1c+B2a)/ GALILEO (E1+E5a)/ QZSS (L1+L5)/ NavIC (L5), USB Type-C 3.2 Gen 2 (OTG & DisplayPort), αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη, dual-SIM, IR Blaster (υπέρυθρες), IP68 πιστοποίηση στεγανοποποίησης απέναντι σε νερό και σκόνη
Δίκτυο: 5G
Μπαταρία: 5.000mAh με φόρτιση 90W (ο φορτιστής περιλαμβάνεται στη συσκευασία), ασύρματη φόρτιση 80W, αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 10W
Λειτουργικό: Android 14 (με HyperOS)
Διαστάσεις: 161,4×75,3×9,2 χιλ.
Βάρος: 219,8 γρ.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!