Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Δείτε την πρώτη πιτσαρία στον κόσμο

Δείτε την πρώτη πιτσαρία στον κόσμο


Aπό το 1738 λειτουργεί ακατάπαυστα η πρώτη πιτσαρία στον κόσμο εν ονόματι «Antica Pizzeria Port’Alba», στο κέντρο της Νάπολης, στην οδό Via Port’Alba 18. Ακριβώς στο ίδιο σημείο εδώ και 194 χρόνια προσφέρει το παραδοσιακό ιταλικό φαγητό, συνεχίζοντας την παράδοση με τους ξυλόφουρνους αλλά και την συνταγή η οποία βέβαια έχει εξελιχθεί από την πρώτη μέρα που άνοιξε τις πόρτες της.

Τότε προσέφερε ένα κομμάτι πίτας με ελαιόλαδο και μυρωδικά με τους πεινασμένους κατοίκους της Νάπολης να κάνουν ουρές για να το απολαύσουν λόγω της χαμηλής τιμής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

Πώς η πίτσα διαδόθηκε στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα της Ιταλίας

Εκείνη την εποχή, οι φτωχοί εργαζόμενοι Ναπολιτάνοι χρειάζονταν ένα φθηνό γεύμα που θα μπορούσε να καταναλωθεί γρήγορα. Απολάμβαναν λοιπόν το ψωμί τους με ντομάτες, τυρί, αντζούγιες, λάδι και σκόρδο.

Το 1889, ο Ιταλός βασιλιάς Ουμπέρτο Ι και η βασίλισσα Μαργαρίτα της Σαβοΐας επισκέφθηκαν τη Νάπολη και η βασίλισσα εξέφρασε την επιθυμία να απολαύσει το καλύτερο φαγητό που είχε να προσφέρει η Νάπολη. Ο βασιλικός τους σεφ συνέστησε το φαγητό του Raffaele Esposito, ιδιοκτήτη της Pizzeria Brandi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Esposito παρουσίασε στη βασίλισσα τρεις πίτσες: Μια πίτσα με σκόρδο, μια πίτσα με αντζούγιες και μια πίτσα τριών συστατικών με ντομάτες, μοτσαρέλα και βασιλικό. Η βασίλισσα λάτρεψε τόσο πολύ την τρίτη πίτσα, που ο Esposito της έδωσε το όνομά της: Pizza Margherita.

Η φήμη του Esposito έφτασε στα ύψη μετά τη βασιλική επίσκεψη, αλλά το παγκοσμίως γνωστό πιάτο δεν κυριάρχησε αμέσως στην Ιταλία καθώς η φήμη της απογειώθηκε πρώτα στην Αμερική πολύ πριν η Ιταλία την αναγάγει στο πλέον παραδοσιακό της πιάτο.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...

Μαγαζίνο

ΚΑΡΤΑ ΙΕΡΕΙΑ Επανασύνδεση. Μήπως αναρωτιέσαι για το αν σε σκέπτεται το πρώην ταίρι σου; Το έδαφος στρώθηκε, το πρόσωπο που αγαπάς έρχεται ανανεωμένο και...

Οικονομία

Σε 1.466 χιλιόμετρα ανήλθε πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ ΑΕ), το συνολικό μήκος των αγωγών μεταφοράς φυσικού...

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....