Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γόπες με ρύζι στην κατσαρόλα

Γόπες με ρύζι στην κατσαρόλα


Καλοκαίρι χωρίς φρέσκο ψάρι που μοσχοβολά θάλασσα και έχει γεύση Ελλάδας, δεν νοείται. Σε αυτή τη συνταγή οι γόπες μπαίνουν στην κατσαρόλα και μαγειρεύονται με τριμμένη ντομάτα, σέλινο και ρύζι. Το αποτέλεσμα είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που αγαπιέται απ’ όλη την οικογένεια.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις γόπες, τις λαδώνουμε ελαφρώς με τη βοήθεια ενός πινέλου, τις αλατοπιπερώνουμε καλά και τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη. Προσθέτουμε στο μπολ τον πελτέ ντομάτας, στύβουμε μισό λεμόνι και ανακατεύουμε προσεκτικά να μαριναριστούν οι γόπες.

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄ μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το σέλινο, το νερό, τη δάφνη και το ρύζι. Ανακατεύουμε και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήνουμε για 2΄-3΄ μέχρι να πάρει μια καλή βράση το Γόπες με ρύζι στην κατσαρόλα το ρύζι και τα λαχανικά.

Σβήνουμε τη φωτιά και στρώνουμε στην επιφάνεια του μείγματος τις γόπες. Κλείνουμε πάλι με το καπάκι και ανάβουμε πάλι το μάτι στο μέτριο. Μαγειρεύουμε ξανά σε μέτρια φωτιά με το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό για 15΄, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό.

Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, όσο το φαγητό είναι ζεστό ή σερβίρεται χλιαρό.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε τις γόπες, τις λαδώνουμε ελαφρώς με τη βοήθεια ενός πινέλου, τις αλατοπιπερώνουμε καλά και τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη. Προσθέτουμε στο μπολ τον πελτέ ντομάτας, στύβουμε μισό λεμόνι και ανακατεύουμε προσεκτικά να μαριναριστούν οι γόπες.

Βήμα 2

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄ μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 3

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το σέλινο, το νερό, τη δάφνη και το ρύζι. Ανακατεύουμε και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήνουμε για 2΄-3΄ μέχρι να πάρει μια καλή βράση το Γόπες με ρύζι στην κατσαρόλα το ρύζι και τα λαχανικά.

Βήμα 4

Σβήνουμε τη φωτιά και στρώνουμε στην επιφάνεια του μείγματος τις γόπες. Κλείνουμε πάλι με το καπάκι και ανάβουμε πάλι το μάτι στο μέτριο. Μαγειρεύουμε ξανά σε μέτρια φωτιά με το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό για 15΄, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό.

Βήμα 5

Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, όσο το φαγητό είναι ζεστό ή σερβίρεται χλιαρό.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Η Salma Hayek συμμετέχει στην ταινία «Sacrifice» που γυρίζεται στη Δράμα εδώ και λίγους μήνες. Η γνωστή ηθοποιός έφτασε στην Αθήνα και εντυπωσίασε με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρθηκε μιλώντας στο Mega ο Ευάγγελος Αντώναρος. «Αύριο στο Ίδρυμα Κακογιάννη που...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα πρόδρομα έργα στο Βοτανικό, για το νέο Γήπεδο του Παναθηναϊκού. Οι πρόδρομες εργασίες, που ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2023, περιλαμβάνουν,...

ΚΟΣΜΟΣ

Και η Βρετανία, μετά την Ιταλία και την Ολλανδία, προστέθηκε στις χώρες που δηλώνουν ότι θα συμμορφωθούν με το διεθνές ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ,...