Οι ημέρες του Πάσχα πέρασαν κι εσύ πέρα από φούσκωμα έχεις ακόμα στην κουζίνα σου τσουρέκια που δεν πρόκειται να φας αλλά δεν θες και να χαλάσουν! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την λύση και μας προτείνει να φτιάξουμε αυτό το πεντανόστιμο γλυκάκι:
Υλικά
Για την κρέμα
1 γάλα εβαπορέ 400 γρ.
150 γρ. ζάχαρη καστανή
1 πρέζα/ες αλάτι
1 βανίλια
1 κ.γ. κανέλα
6 αβγά
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 γρ. καρύδια
2 ώριμες μπανάνες σε φέτες
Για το τσουρέκι
10-12 λεπτές φέτες μπαγιάτικο τσουρέκι
Κανέλα και άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Γι’ αυτό το πασχαλινό γλυκό με τσουρέκι, βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος και κάνουμε στρώση τις φέτες τσουρέκι.
Βουτυρώνουμε και την επιφάνειά τους και απλώνουμε σε στρώση τις φέτες μπανάνα.
Πασπαλίζουμε κανέλα και μαύρη ζάχαρη.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10′ στους 200ºC στον αέρα.
Με μίξερ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη να φουσκώσουν καλά και να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το γάλα, την κανέλα και το αλάτι και τα χτυπάμε να ενωθούν.
Τέλος προσθέτουμε στην κρέμα τις σταγόνες σοκολάτας και περιχύνουμε το ψημένο τσουρέκι.
Πασπαλίζουμε με καρύδια και σταφίδες.
Κάνουμε μια στρώση τις υπόλοιπες μπανάνες σε φέτες.
Ξαναψήνουμε για περίπου 25΄ μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.
Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Την σερβίρουμε ζεστή.
Tip
Αν αρχίσει να ροδίζει νωρίς η επιφάνεια σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!