Υλικά
Για τη ζύμη:
450 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
390 γρ. κεφίρ ή γιαούρτι ελαφρύ
Για τη σος ντομάτας:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
60 ml λευκό κρασί
500 ml ντομάτα περαστή
70 γρ. πάστα ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι και πιπέρι
Λίγα φυλλαράκια βασιλικό
Για την πίτσα:
Ζαμπόν, μπέικον, πεπερόνι, μοτσαρέλα κ.λπ.
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς αέρα.
Φτιάχνετε τη σος ντομάτας. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί. Προσθέστε την περαστή ντομάτα και την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη, πιπέρι καγιέν, αλάτι πιπέρι και βασιλικό. Αφήνετε να σιγοβράσει λίγο και η σος να είναι παχύρευστη.
Βάζετε όλα τα υλικά για το ζυμάρι στον κάδο ενός food processor. Αλέθετε μέχρι η ζύμη να σχηματίσει μια μπάλα. Λαδώστε τη βάση ενός ταψιού 25 Χ 35 εκ. Αλευρώνετε τον πάγκο και ανοίγετε το ζυμάρι σε ένα ορθογώνιο που να καλύπτει τη βάση του ταψιού σας. Πιέστε λίγο με τα χέρια σας να ανοίξει καλά το ζυμάρι. Απλώνετε στη ζύμη τη σος ντομάτας. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ό,τι υλικό θέλετε εκτός από το τυρί.
Ψήνετε για 15 λεπτά. Χαμηλώνετε το φούρνο στους 180°C, πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε άλλα 15 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!