Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Γοητευτικό τέρας επιδόσεων: το gaming laptop που κατέκτησε τον κόσμο

Γοητευτικό τέρας επιδόσεων: το gaming laptop που κατέκτησε τον κόσμο


Αν και τα gaming laptops απευθύνονται σε γενικές γραμμές σε ένα περιορισμένο κοινό, το ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605) έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Τα laptops της σειράς ROG Zephyrus συνδυάζουν την άριστη απόδοση με τη φορητότητα και τον πρωτοποριακό σχεδιασμό. Εδώ και χρόνια αντιπροσωπεύουν ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ASUS στους φίλους των video games, έχοντας όμως εξελιχθεί και στην πρώτη επιλογή χρηστών (όπως σχεδιαστές, προγραμματιστές, φωτογράφοι, μηχανικοί κ.α.) που δεν δίνουν τόση βάση στο gaming αλλά χρειάζονται ένα ισχυρό και σχετικά ελαφρύ σύστημα ικανό να ανταπεξέλθει σε διάφορες απαιτητικές εργασίες.

Αναπάντεχα κομψό και συμπαγές

Με μία πρώτη ματιά, είναι ξεκάθαρο πως το ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605) δεν είναι ένα τυπικό gaming laptop. Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο κατεργασμένο μέσω CNC, αποπνέοντας έναν αέρα κομψότητας αλλά και την απαραίτητη στιβαρότητα. Πρόκειται για το laptop που θα πάρεις μαζί σου σε μία επαγγελματική συνάντηση χωρίς να προσελκύσεις περίεργα βλέμματα. Η λειτουργία της ζώνης φωτισμού LED στο κάλυμμα μπορεί να προσαρμοστεί μέσω λογισμικού έτσι ώστε να δώσεις στο laptop τον προσωπικό σου τόνο. Το σύστημα έρχεται σε δύο χρώματα, eclipsegray και platinum white. Το συμπαγές του μέγεθος είναι πράγματι εντυπωσιακό. Αν και η οθόνη του έχει διαγώνιο 16 ιντσών, ζυγίζει μόλις 1,85 κιλά ενώ το προφίλ του δεν ξεπερνά τα 15 χιλ. Στην πιο ισχυρή του έκδοση έρχεται με επεξεργαστή IntelCore Ultra 9 και κάρτα γραφικών NVIDIA RTX 4090, οπότε αντιλαμβάνεσαι πόση δουλειά χρειάστηκε για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο gaming laptop στην αγορά με τέτοιο μέγεθος οθόνης που να μπορεί να ανταγωνιστεί το προφίλ του Zephyrus G16.

Μία οθόνη ιδανική όχι μόνογια gaming αλλά και multimedia ή εργασία

Με το που ενεργοποιήσεις το laptop, η προσοχή σου θα στραφεί αποκλειστικά στη φανταστική οθόνη OLED με τα υπέροχα χρώματα, την υψηλή ανάλυση (2560 x 1600), τον ρυθμό ανανέωσης των 240 Hz και τον χρόνο απόκρισης των 0,2 ms, κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι gamers. Αν η εργασία σου περιλαμβάνει επεξεργασία εικόνας ή βίντεο, μάθε ότι η οθόνη φέρει πιστοποίηση PANTONE και προσφέρει 100% κάλυψη DCI-P3, καλύπτοντας επαγγελματίες που απαιτούν κορυφαία πιστότητα. Το Zephyrus G16 είναι το πρώτο gaming laptop της ASUS με οθόνη OLED, κάνοντας την προβολή ταινιών σκέτη απόλαυση. Εκπέμποντας 70% λιγότερη επιβλαβή μπλε ακτινοβολία απ’ ό,τι οι τυπικές οθόνες, προσφέρει αυξημένη φροντίδα ματιών και πιο άνετες εμπειρίες θέασης.

Εξαιρετικά ισχυρό και με άψογη ψύξη

Είπαμε πως το GU605 έρχεται με πανίσχυρο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, οπότε απολύτως λογικά κάποιος θα αναρωτηθεί πόσο αποτελεσματική είναι η ψύξη του. Με δεδομένη τη διαφορετική κατανάλωση και θερμοκρασία της κάθε κάρτας, η ASUS έχει χρησιμοποιήσει διαφορετικό σύστημα ψύξης σε κάθε έκδοση. Κοινός παρονομαστής τους, η υιοθέτηση υγρού μετάλλου στον επεξεργαστή για χαμηλότερες θερμοκρασίες και υψηλότερη απόδοση σε σχέση με την τυπική θερμοαγώγιμη πάστα. Οι εκδόσεις με ταχύτερες κάρτες γραφικών διαθέτουν θάλαμο ατμού για βέλτιστη ψύξη, με τις υπόλοιπες να έρχονται με έως και τρεις ανεμιστήρες. Το laptop είναι εξοπλισμένο με φίλτρα που εμποδίζουν τη σκόνη να εισέλθει στο εσωτερικό του, διατηρώντας έτσι τη θερμοκρασία του σε χαμηλότερα επίπεδα και επιμηκύνοντας τη διάρκεια ζωής του.

Έτοιμοςγια το πάρτι;

Η αναφοράστα ηχεία ενός laptop δεν ξεπερνά τη μία πρόταση (στην καλύτερη περίπτωση) στα reviews τους. Δεν θα ισχύσει το ίδιο όμως και με το Zephyrus G16 αφού τα έξι ηχεία του (τέσσερα woofers και δύο tweeters) προσφέρουν άκρως εντυπωσιακό ήχο για να απολαμβάνεις μουσική και ταινίες. Δύσκολα θα βρεις laptop με καλύτερο σύστημα ήχου. Μόνο όταν τον ακούσεις live θα καταλάβεις πόσο καλός είναι ο ήχος του GU605.

Άνετο στη χρήση, με καλή αυτονομία

Το touch pad του Zephyrus G16 είναι πραγματικά τεράστιο και ακριβές, κάνοντας τη ζωή σου ευκολότερη ακόμα κι όταν δεν έχεις εύκαιρο ποντίκι. Το πληκτρολόγιο έχει μεγάλη απόσταση διαδρομής και είναι άνετο ακόμα κι έπειτα από πολύωρη χρήση. Αν και ένα gaming laptop δύσκολα αντέχει πολλές ώρες χωρίς τροφοδοσία, το GU 605 κάνει τη διαφορά χάρη στη μεγάλη μπαταρία του (90 Wh) και τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή του με AI που βελτιστοποιεί την κατανάλωση ισχύος.

Πόσο κοστίζει αυτό το εκπληκτικό laptop;

Το ROG Zephyrus G16 (GU605) είναι ένα high-end laptop που μπορεί να καλύψειτις ανάγκες μίας μεγάλης γκάμας απαιτητικών χρηστών. Διατίθεται δε σε αρκετές διαφορετικές εκδόσεις και ένα μεγάλο εύρος τιμών. Αν ενδιαφέρεσαι να δεις τις πλήρεις προδιαγραφές του και να το κάνεις δικό σου, δεν έχεις παρά να κλικάρεις ΕΔΩ.

Advertorial

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Κόσμος

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι ελαφρά, όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν το πρωί στην Πράγα. «Αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και προσέκρουσε σε ακινητοποιημένο...

Πολιτική

Για την αντιμετώπιση της απειλής του οργανωμένο εγκλήματος, «οι σπασμωδικές, μονομερείς ενέργειες δεν λειτουργούν, απαιτούνται λύσεις που να προωθούν τον δίκαιο επιμερισμό της ευθύνης,...