ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κεράσια (χωρίς κουκούτσι και τα µισά κοµµένα από τη µέση)
700 γρ. ζάχαρη
φλούδα και χυµό ενός λεµονιού
1 φλιτζανάκι ρούµι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε τα κεράσια σε µια κατσαρόλα µε χοντρό πάτο, µαζί µε τη φλούδα λεµονιού. Ψήνετε για λίγα λεπτά σε ψηλή φωτιά µέχρι να µαλακώσουν τα κεράσια και στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη. Ανακατεύετε και αφού λιώσει η ζάχαρη και φθάσει το µίγµα σε θερµοκρασία βρασµού, συνεχίζετε το βράσιµο για δεκαπέντε περίπου λεπτά ώστε να δέσει το σιρόπι.
Στο τέλος προσθέτετε τον χυµό λεµονιού και το ρούµι. Όταν κρυώσει το γλυκό, το βάζετε σε βαζάκια και το κρατάτε στο ψυγείο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!