Νομίζω τελικά μου αρέσει το φιστικοβούτυρο πολύ σε αλμυρές συνταγές, ειδικά όταν μπαίνει σε σάλτσες. Σήμερα σου φτιάχνω ένα φαγητό που μας έρχεται από την Δυτική Αφρική και συγκεκριμένα από το Μάλι και έχει μία υπέροχη σάλτσα με μπαχαρικά και πρωταγωνιστή το αγαπημένο μου βούτυρο ξηρών καρπών, το Φιστικοβούτυρο WILD SOULS. Το πιάτο λέγεται Maafe αλλά είναι γνωστό στον δυτικό κόσμο ως African peanut stew και ενώ συνήθως έχει κάποιο κρέας για την πρωτεΐνη, εγώ θα βάλω γλυκοπατάτα, ρεβίθια, το φιστικοβούτυρο και σέσκουλα και θα το κάνω πιο νόστιμο και θρεπτικό από ποτέ!
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τις δικές σου γλυκοπατάτες με σάλτσα φιστικοβούτυρου ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Super Tip
Το φιστικοβούτυρο Wild Souls, δεν έχει γλουτένη, φοινικέλαιο, ζάχαρη και συντηρητικά όπως εξάλλου και όλα τα προϊόντα τους και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο αλλά και σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Το βρίσκουμε στο concept store Wild Souls (Βουλής 36, Αθήνα & Αγορά Μοδιανο, Θεσσαλονίκη) και online.
Συνταγή
Γλυκοπατάτες & ρεβίθια με σάλτσα φιστικοβούτυρου (African peanut stew)
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 5-10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 40-45 λεπτά
- Φυλάσσουμε τις γλυκοπατάτες καλυμμένες για 2 μέρες, στο ψυγείο.
Υλικά
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 2 κ.σ. τοματοπελτέ
- 1 κ.γλ. σκόνη τζίντζερ
- 1 κ.γλ. κύμινο
- 1 κ.γλ. ξερός κόλιανδρος
-
½ κ.γλ. all spice ή ½ κ.γλ. κανέλα & ¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο - 1 μεσαία γλυκοπατάτα, κομμένη σε μεσαίους κύβους
- 250 γρ. βρασμένα ρεβίθια (περίπου 150 γρ. ξερά)
- 500 ml ζωμός λαχανικών ή νερό, καυτό
- 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
-
125 γρ. Φιστικοβούτυρο WILD SOULS - 400 γρ. σέσκουλα ή σπανάκι χοντροκομμένα
- ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα:
- φιστίκια πίνατς, χοντροσπασμένα
- 1 λάιμ ή λεμόνι, κομμένο σε τέταρτα
- φρέσκο κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
- βρασμένο ρύζι
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 10-12 λεπτά.
2) Ρίχνουμε το σκόρδο, τον τοματοπελτέ και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε τη γλυκοπατάτα, τα ρεβίθια και σοτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.
3) Περιχύνουμε με τον ζωμό, τις τριμμένες ντομάτες και το Φιστικοβούτυρο WILD SOULS και αφήνουμε να πάρει βράση και να μαγειρευτεί για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα σέσκουλα ή το σπανάκι και λιώνουμε μερικές γλυκοπατάτες με το πιρούνι. Μαγειρεύουμε για 15 ακόμα λεπτά.
4) Σερβίρουμε με ρύζι, λίγο χυμό λάιμ, φύλλα κόλιανδρου και φιστίκια πίνατς.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!