Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Ο Βασιλιάς των «λιονταριών»

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Ο Βασιλιάς των «λιονταριών»


Όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει φτάσει τον αριθμό 94 στα γκολ με μία ομάδα και σε όλες τις διοργανώσεις, δεν είναι εύκολο να… τραβήξεις στην άκρη τα καλύτερα από αυτά. Άλλα σπάνιας ομορφιάς, άλλα δείγμα της ποιότητας του και άλλα ιστορικά για προκρίσεις, νίκες και καταστάσεις.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν γνωστός για το γεγονός ότι έβρισκε δίχτυα με κάθε τρόπο. Και με τα δύο πόδια, βολέ, συρτό σουτ, κεφαλιά, γόνατο, καλάμι (!), πλάτη (!!), ακόμα και με κόντρα επειδή βρισκόταν στο κατάλληλο σημείο. Ωστόσο μερικά από αυτά θα μπορούσαν άνετα να βρίσκονται σε μουσείο ως… έργα τέχνης και το Gazzetta ξεχώρισε δέκα από αυτά.

Άρσεναλ – Ολυμπιακός 1-2

Μία από τις ιστορικές βραδιές του Ολυμπιακού στην Ευρώπη ήταν στη φάση των «32» του Europa League κόντρα στην Άρσεναλ, τη σεζόν 2019/20. Το ημερολόγιο έδειχνε 27 Φλεβάρη όταν οι Πειραιώτες ταξίδεψαν στο Λονδίνο για τη ρεβάνς κόντρα στους «κανονιέρηδες», οι οποίοι είχαν το υπέρ τους 0-1 από το πρώτο ματς.

Το έργο ήταν… δύσκολο αλλά η κεφαλιά του Σισέ οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση αλλά όπου η ισοφάριση του Ομπαμεγιάνγκ «πάγωσε» τα πάντα. Μέχρι το 119′, όταν ο Μασούρας έκανε τη σέντρα και ο Ελ Αραμπί με κοντινή προβολή έστειλε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση, γράφοντας ιστορία.

Τότεναμ – Ολυμπιακός 4-2

Του πάει η Αγγλία και αυτό επιβεβαιώθηκε και κόντρα στην Τότεναμ. Φάση ομίλων του 2019/20 για το Champions League και ο Ολυμπιακό φιλοξενήθηκε από τους Λονδρέζους στο νέο γήπεδο της ομάδας και στο ντεμπούτο του Μουρίνιο στον πάγκο της.

Βέβαια οι Πειραιώτες ήταν έτοιμοι να μετατρέψουν σε… εφιάλτη τη συγκεκριμένη βραδιά αφού μέχρι το 20′ ήταν μπροστά στο σκορ με 0-2. Ο Ελ Αραμπί είχε βάλει την υπογραφή του καθώς άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό με ένα εξαιρετικό σουτ μακριά από το τέρμα.

Ολυμπιακός – Αϊντχόφεν 4-2

Ακόμα μία ευρωπαϊκή βραδιά που είχε το αποτύπωμα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ένα χρόνο μετά το έπος στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός βρέθηκε και πάλι στους «32» του Europa League, αυτή τη φορά κόντρα στην Αϊντχόφεν. Στο πρώτο παιχνίδι στον Πειραιά, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 4-2 παίρνοντας προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Ο Μαροκινός φορ ήταν εκείνος που έστειλε τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο με υπέρ του σκορ καθώς έκανε το 3-2 για την ομάδα του. Ένα τέρμα που ξεκίνησε από τη δική του πίεση στον αμυντικό, η άψογη ντρίμπλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα και το πλασέ σε κενή εστία.

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Τη σεζόν 2020/21 ο Ολυμπιακός έφτασε στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά για να το καταφέρει, έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, οι Πειραιώτες ήθελαν τη νίκη για να κλείσουν μία θέση στο μεγάλο ραντεβού του θεσμού.

Ο Ελ Αραμπί πέτυχε δύο γκολ, ο Μπρούμα τον συμπλήρωσε και με το τελικό 3-1 πήρε την πρόκριση, όμως το δεύτερο γκολ του Μαροκινού για το 2-0 στο 41′, ήταν ένα από τα πιο όμορφα στη σεζόν. Ο έμπειρος επιθετικός πήρε την μπάλα στην περιοχή, έκανε μία εντυπωσιακή ντρίμπλα πάνω στον Σάλιακα και… εκτέλεσε κατευθείαν τον Λοντίγκιν.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0

Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί έχουν συνεργαστεί σε πολλά γκολ όμως σε ένα από αυτά, ο Μαροκινός σημείωσε ένα εξαιρετικό τέρμα, με το οποίο ήρθε στο τέλος και η νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος τη σεζόν 2019/20.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, βρήκε στην καρδιά της άμυνας τον Ελ Αραμπί και εκείνος με ένα εντυπωσιακό πλασέ στην κίνηση πριν σκάσει η μπάλα κάτω, νίκησε τον Διούδη για το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ στο 74′.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2

Φυσικά, ο Ελ Αραμπί έχει μεταλαμπαδεύσει την ποιότητα του και στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου είχε πετύχει ένα από τα πιο ωραία γκολ με τον Ολυμπιακό κόντρα στην ΑΕΚ, τη σεζόν 2019/20. Ο Ολυμπιακός έχει μπει στα play offs ως το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και η Ένωση δεν στέκεται εμπόδιο.

Ο Μαροκινός φορ ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ στο 38′, όταν εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Μασούρα και με σουτ στην κίνηση, από δύσκολη γωνία, άφησε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 0-1, συμβάλλοντας στο τελικό 1-2.

Ολυμπιακός – Ομόνοια 2-0

Ένα βήμα πριν τους ομίλους του Champions League, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Ομόνοια για τα play off και το πρώτο παιχνίδι έγινε στον Πειραιά. Οι Πειραιώτες πήραν σαφή προβάδισμα πρόκρισης μετά το τελικό 2-0, ωστόσο το… κερασάκι στο σκορ ήρθε από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 90+2.

Ο Μπουχαλάκης βρήκε τον Μαροκινό φορ έξω από την περιοχή, εκείνος απέφυγε δύο παίκτες (!) με μία κίνηση και με το αριστερό εκτέλεσε τον Φαμπιάνο για το 2-0 του Ολυμπιακού.

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2

Με το υπέρ του 3-0, ο Ολυμπιακός ήταν με το ένα… πόδι στους ομίλους του Europa League κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας και απλώς έπρεπε να προστατέψει το σκορ στη Σλοβακία για τα play off της διοργάνωσης τη σεζόν 2021/22.

Ακόμα μία συνεργασία Βαλμπουενά-Ελ Αραμπί, ακόμα ένα απίθανο γκολ του Μαροκινού φορ, ο οποίος στο 33ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες. Ο Γάλλος έκανε τη σέντρα και ο έμπειρος επιθετικός έπιασε μία εξαιρετική κεφαλιά για το 0-1 του Ολυμπιακού, ο οποίος παρότι δεν νίκησε (2-2) προκρίθηκε.

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 1-6

Μία από τις πιο επικές ανατροπές στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός είχε γνωρίσει την βαριά ήττα με 4-1 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τους «16» του Conference League και όλα έδειχναν πως το ευρωπαϊκό ταξίδι θα σταματούσε εκεί.

Στη ρεβάνς ωστόσο, οι Πειραιώτες πέτυχαν το ίδιο σκορ και οδήγησαν το ματς στην παράταση όπου ανέλαβε δράση ο Ελ Αραμπί. Αρχικά ο Γιόβετιτς έκανε το 5-1 και στο 103′, ο Μαροκινός διαμόρφωσε το τελικό 6-1. Ο Έσε βρήκε εξαιρετικά τον Μασούρα, εκείνος γύρισε την μπάλα στην περιοχή αφού πρώτα πέρασε τον τερματοφύλακα και ο ΕΛ Αραμπί σε κενή εστία έστειλε τους Πειραιώτες στα προημιτελικά.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ύστερα από 31 κληρώσεις χωρίς μεγάλο νικητή, το ΤΖΟΚΕΡ κληρώνει απόψε το αστρονομικό έπαθλο των 14,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο τζακ ποτ...

Ελλάδα

Σε κλίμα οδύνης στη Βέροια, οικογένεια και φίλοι τέλεσαν το μνημόσυνο του 19χρονου Γιάννη που βρήκε τραγικό θάνατο σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής,...

Πολιτική

Στην Αθήνα φαίνεται πως επέστρεψε χθες το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την περιοδεία του στην Άρτα. Όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο πρώην...

Μαγαζίνο

Το υπερπολυτελές σπίτι στη Χαβάη όπου ο Justin Bieber έκανε τις διακοπές του το 2015 πουλήθηκε για 6,25 εκατομμύρια δολάρια μετά από δύο χρόνια...