Ένα χυλωμένο γιουβέτσι που συνδυάζει την πικάντικη γεύση του αλλαντικού, τη γλύκα της ντομάτας, και την αψάδα της ελιάς και της φέτας, με αποτέλεσμα, ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μαγειρεύουμε το σαλάμι αέρος μέχρι να γίνει ελαφρώς τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα πιατάκι και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ και καβουρδίζουμε για 1΄-2΄.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα. Δίνουμε 1-2 βράσεις και προσθέτουμε το μισό νερό, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του, και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας και, μόλις χυλώσει, δοκιμάζουμε το μαγείρεμά του, που θα πρέπει να είναι al dente.
Βήμα 3
Όταν χυλώσει, ρίχνουμε το θυμάρι, το σαλάμι και τις ελιές. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30΄΄-40΄΄ ακόμα και όταν το αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το σαλάμι.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!