“Έχω παρασκευάσει συνταγές από διάφορες κουζίνες, από σούσι και ταϋλανδέζικο μέχρι παέγια” δηλώνει ο Γιάννης Στάνκογλου!
Μια διαφορετική πτυχή του εαυτού του, αυτήν που τον θέλει σε τακτική βάση στην κουζίνα, μας έδωσε ο Γιάννης Στάνκογλου μιλώντας στο περιοδικό Wine Guru και την δημοσιογράφο Μία Κόλλια αποκαλύπτοντας πόσο τον ηρεμεί να ασχολείται με συνταγές.
Είστε γενικά ένας άντρας που μαγειρεύει;
Σαν τρελός! Μαγειρεύω τα πάντα από γεμιστά μέχρι οτιδήποτε… Μου άρεσε πάντα η μαγειρική από τα 16-17 μου, όταν έμεινα μόνος μου, ήμουν ανεξάρτητος στο θέμα του φαγητού. Άρχισα να φτιάχνω μακαρονάδες με διάφορες σάλτσες και σιγά σιγά όλο και περισσότερα φαγητά. Ακόμα και τις πρώτες μου σχέσεις εγώ ήμουν ο μάγειρας.
Έχω παρασκευάσει συνταγές από διάφορες κουζίνες, από σούσι και ταϋλανδέζικο μέχρι παέγια. Τον χειμώνα κάνω και παστουρμαδόπιτα. Είναι μάλιστα πολύ επιτυχημένη και μου τη ζητούν διάφοροι φίλοι μου. Μόνο γλυκά δε φτιάχνω, δεν το έχω.
Η μαγειρική είναι για εμένα διαλογισμός, με ηρεμεί. Επίσης, από το να σηκώσω το τηλέφωνο και να παραγγείλω απέξω, προτιμώ να δω τι έχει το ψυγείο μου και να ετοιμάσω κάτι να φάω συνδυάζοντάς το με τα ανάλογα κρασιά ή spirits.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!