Ο λόγος που δεν είναι καλό να τρώμε φακές μαζί με γιαούρτι έχει να κάνει κυρίως με τη διατροφή και την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Οι φακές είναι πλούσιες σε σίδηρο, ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τον οργανισμό. Όμως, η απορρόφηση του σιδήρου από φυτικές τροφές, όπως οι φακές, είναι σχετικά χαμηλή και επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες.
Το γιαούρτι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν ασβέστιο, το οποίο μπορεί να μειώσει την απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου (του σιδήρου που προέρχεται από φυτικές πηγές) στο έντερο. Έτσι, αν καταναλώνεις φακές μαζί με γιαούρτι, μπορεί να μειωθεί η ποσότητα του σιδήρου που απορροφάται από τον οργανισμό σου.
Εάν ενδιαφέρεσαι για την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τις φακές, είναι προτιμότερο να τις συνδυάζεις με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C, όπως χυμό λεμονιού ή ντομάτες, καθώς η βιταμίνη C ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!