Site icon Trenty

Γεύση στο φουλ με κολοκύθες, καρότα και γλυκοπατάτες

Γεύση στο φουλ με κολοκύθες, καρότα και γλυκοπατάτες


Ναι, είναι ο καιρός της κολοκύθας και την αγαπάμε γιατί μας φέρνει στο μυαλό παραμύθια, αχνιστές σούπες, φαναράκια και βράδια δίπλα στην φωτιά. Θα θέλαμε να την απολαμβάνουμε ακόμη περισσότερο αλλά πιθανόν να μας δυσκολεύει στο καθάρισμα και το κόψιμο. Είμαστε λοιπόν εδώ για να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και να την απολαμβάνουμε μαζί με τα δύο άλλα αγαπημένα υλικά της εποχής, τα καρότα και τις γλυκοπατάτες. Επιχείρηση κολοκύθα λοιπόν. Και συγκεκριμένα για τη μακρόστενη, αυτή που γνωρίζουμε και ως butternut. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο και καλοακονισμένο μαχαίρι, κι έναν αποφλοιωτή λαχανικών, ο οποίος πρέπει να έχει κι αυτός καλή λεπίδα, ώστε να μην μας ταλαιπωρήσει στο ξεφλούδισμα.

Κόβουμε αρχικά τις δύο τις άκρες της κολοκύθας. Με τον αποφλοιωτή λαχανικών ξεφλουδίζουμε αρχικά τον «λαιμό» και στη συνέχεια το υπόλοιπο «σώμα» της, ώσπου να μην έχει μείνει ίχνος φλούδας πάνω της. Κόβουμε τον λαιμό της, χωρίζοντάς την από το υπόλοιπο σώμα της. Ο λαιμός δεν έχει σπόρια, οπότε μπορούμε στη συνέχεια να τον τεμαχίσουμε αρχικά σε στρογγυλές φέτες, τις οποίες έπειτα θα κόψουμε έπειτα σε κύβους. Όσο για το στρογγυλό σώμα της, αφού το κόψουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια με ένα κουτάλι της σούπας και το μοιράζουμε σε ημικύκλια, τα οποία κόβουμε σε κυβάκια. Αν δεν την χρησιμοποιήσουμε όλη, τη φυλάσσουμε έτσι κομμένη, στην κατάψυξη, σε σακουλάκια.

Όσο για τις γλυκοπατάτες, καθαρίζονται και τηγανίζονται όπως και οι πατάτες, γίνονται πουρές, μπαίνουν σε σούπες, και ταιριάζουν πολύ με τις υπόλοιπες ρίζες του χειμώνα όπως είναι η σελινόριζα, οι ρέβες, τα καρότα, τα παντζάρια. Πάμε να δημιουργήσουμε.

 

 

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.

Γεύση στο φουλ με κολοκύθες, καρότα και γλυκοπατάτες

Ναι, είναι ο καιρός της κολοκύθας και την αγαπάμε γιατί μας φέρνει στο μυαλό παραμύθια, αχνιστές σούπες, φαναράκια και βράδια δίπλα στην φωτιά. Θα θέλαμε να την απολαμβάνουμε ακόμη περισσότερο αλλά πιθανόν να μας δυσκολεύει στο καθάρισμα και το κόψιμο. Είμαστε λοιπόν εδώ για να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και να την απολαμβάνουμε μαζί με τα δύο άλλα αγαπημένα υλικά της εποχής, τα καρότα και τις γλυκοπατάτες. Επιχείρηση κολοκύθα λοιπόν. Και συγκεκριμένα για τη μακρόστενη, αυτή που γνωρίζουμε και ως butternut. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο και καλοακονισμένο μαχαίρι, κι έναν αποφλοιωτή λαχανικών, ο οποίος πρέπει να έχει κι αυτός καλή λεπίδα, ώστε να μην μας ταλαιπωρήσει στο ξεφλούδισμα.

Κόβουμε αρχικά τις δύο τις άκρες της κολοκύθας. Με τον αποφλοιωτή λαχανικών ξεφλουδίζουμε αρχικά τον «λαιμό» και στη συνέχεια το υπόλοιπο «σώμα» της, ώσπου να μην έχει μείνει ίχνος φλούδας πάνω της. Κόβουμε τον λαιμό της, χωρίζοντάς την από το υπόλοιπο σώμα της. Ο λαιμός δεν έχει σπόρια, οπότε μπορούμε στη συνέχεια να τον τεμαχίσουμε αρχικά σε στρογγυλές φέτες, τις οποίες έπειτα θα κόψουμε έπειτα σε κύβους. Όσο για το στρογγυλό σώμα της, αφού το κόψουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια με ένα κουτάλι της σούπας και το μοιράζουμε σε ημικύκλια, τα οποία κόβουμε σε κυβάκια. Αν δεν την χρησιμοποιήσουμε όλη, τη φυλάσσουμε έτσι κομμένη, στην κατάψυξη, σε σακουλάκια.

Όσο για τις γλυκοπατάτες, καθαρίζονται και τηγανίζονται όπως και οι πατάτες, γίνονται πουρές, μπαίνουν σε σούπες, και ταιριάζουν πολύ με τις υπόλοιπες ρίζες του χειμώνα όπως είναι η σελινόριζα, οι ρέβες, τα καρότα, τα παντζάρια. Πάμε να δημιουργήσουμε.

 

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

Exit mobile version