Στη γαστρονομία, το αναπάντεχο πάντρεμα γεύσεων που αναδεικνύουν η μία την άλλη λειτουργεί όπως και οι σχέσεις των ανθρώπων: ξεχωριστά άτομα φτιάχνουν ένα υπέροχο ζευγάρι. Αυτοί οι μη αναμενόμενοι συνδυασμοί πολλές φορές οδηγούν σε μια έκρηξη αρωμάτων και γεύσεων δημιουργώντας νέες απολαυστικές εμπειρίες σε όσους τις δοκιμάζουν. Οι πειραματισμοί δεν είναι βέβαια αυθαίρετοι αφού στηρίζονται στην αρμονία των αρωματικών συστατικών που έχουν τα διαφορετικά υλικά. Κι αν στο άκουσμα κάποιων περίεργων συνδυασμών στεκόμαστε κάπως επιφυλακτικοί αρκεί να σκεφτούμε πως πριν από μερικά χρόνια θα μας φαινόταν αδιανόητος ο συνδυασμός του αβοκάντο με τη σοκολάτα ενώ σήμερα ενθουσιαζόμαστε με τις μους και τις σοκολατίνες που περιέχουν μεγάλες δόσεις του συγκεκριμένου φρούτου.
Τα φρούτα έχουν μπει για τα καλά στη μαγειρική. Τα σταφύλια, τα σύκα, τα ρόδα, τα ροδάκινα και τα εσπεριδοειδή δροσίζουν και αναβαθμίζουν τις σαλάτες, και οι σάλτσες μήλου συνοδεύουν συχνά τα ψητά κρεατικά και πουλερικά. Και υπάρχουν πολλά «αταίριαστα ζευγάρια» που ο δεσμός τους αποδείχτηκε πολύ πετυχημένος. Έτσι, οι φράουλες ραντίζονται με ξίδι μπαλσάμικο, η καραμέλα αγαπά τον ανθό αλατιού, τα τυριά μπαίνουν σε γλυκές παρασκευές, το πιπέρι συνδυάζεται με τη σοκολάτα, και άλλα πολλά.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Γευστικές εκπλήξεις που θα σας ενθουσιάσουν!
Στη γαστρονομία, το αναπάντεχο πάντρεμα γεύσεων που αναδεικνύουν η μία την άλλη λειτουργεί όπως και οι σχέσεις των ανθρώπων: ξεχωριστά άτομα φτιάχνουν ένα υπέροχο ζευγάρι. Αυτοί οι μη αναμενόμενοι συνδυασμοί πολλές φορές οδηγούν σε μια έκρηξη αρωμάτων και γεύσεων δημιουργώντας νέες απολαυστικές εμπειρίες σε όσους τις δοκιμάζουν. Οι πειραματισμοί δεν είναι βέβαια αυθαίρετοι αφού στηρίζονται στην αρμονία των αρωματικών συστατικών που έχουν τα διαφορετικά υλικά. Κι αν στο άκουσμα κάποιων περίεργων συνδυασμών στεκόμαστε κάπως επιφυλακτικοί αρκεί να σκεφτούμε πως πριν από μερικά χρόνια θα μας φαινόταν αδιανόητος ο συνδυασμός του αβοκάντο με τη σοκολάτα ενώ σήμερα ενθουσιαζόμαστε με τις μους και τις σοκολατίνες που περιέχουν μεγάλες δόσεις του συγκεκριμένου φρούτου.
Τα φρούτα έχουν μπει για τα καλά στη μαγειρική. Τα σταφύλια, τα σύκα, τα ρόδα, τα ροδάκινα και τα εσπεριδοειδή δροσίζουν και αναβαθμίζουν τις σαλάτες, και οι σάλτσες μήλου συνοδεύουν συχνά τα ψητά κρεατικά και πουλερικά. Και υπάρχουν πολλά «αταίριαστα ζευγάρια» που ο δεσμός τους αποδείχτηκε πολύ πετυχημένος. Έτσι, οι φράουλες ραντίζονται με ξίδι μπαλσάμικο, η καραμέλα αγαπά τον ανθό αλατιού, τα τυριά μπαίνουν σε γλυκές παρασκευές, το πιπέρι συνδυάζεται με τη σοκολάτα, και άλλα πολλά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!