Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Γερμανία-Σκωτία: Στις 22:00 η σέντρα του εναρκτήριου αγώνα του Euro 2024 – Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Γερμανία-Σκωτία: Στις 22:00 η σέντρα του εναρκτήριου αγώνα του Euro 2024 – Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων


Στις 22:00 (ΕΡΤ1) θα ξεκινήσει στο Μόναχο η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα στο γήπεδο της Μπάγερν η «οικοδέσποινα» Γερμανία θα αντιμετωπίσει τη Σκωτία, στον εναρκτήριο αγώνα του Euro 2024, το οποίο για τον επόμενο μήνα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των φίλων της στρογγυλής θεάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γερμανία ξεκινά την προσπάθειά της για έναν πρώτο μεγάλο τίτλο μετά από μια δεκαετία.

Τα «πάντσερ» έχουν κερδίσει τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα και τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αλλά η εξαιρετική τους φήμη έχει αμαυρωθεί κάπως με μια σειρά αποτυχιών μετά από τη νίκη τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014, στη Βραζιλία.

Η «νασιονάλμανσαφτ» αποκλείστηκε από τα επόμενα δύο Παγκόσμια Κύπελλα στη φάση των ομίλων, η χειρότερη εμφάνισή της σε πάνω από 80 χρόνια, και αποχώρησε από το τελευταίο Euro στη φάση των «16».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το τουρνουά να γίνεται εντός έδρας, υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει τους οπαδούς της Γερμανίας, οι οποίοι είναι… απελπισμένοι για την επιτυχία που κάποτε θεωρούσαν δεδομένη: την κατάκτηση του τίτλου.

Παρά την απογοήτευσή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, μια σειρά από τρομερά αποτελέσματα έκτοτε, συμπεριλαμβανομένης της εντός έδρας ήττας με 4-1 από την Ιαπωνία τον Σεπτέμβριο και την αλλαγή προπονητή έναν μήνα αργότερα, οι Γερμανοί εξακολουθούν να έχουν τα μάτια τους στο μεγάλο έπαθλο.

Η Εθνική Γερμανίας βασίζεται σε ένα μείγμα εξαιρετικά ταλαντούχων νεαρών παικτών, όπως ο Τζαμάλ Μουσιάλα και ο πρόσφατα πρωταθλητής της Bundesliga Φλόριαν Βιρτς, και έμπειροι παίκτες όπως οι νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 Μάνουλε Νόιερ, Τόμας Μίλερ και Τόνι Κρόος, ο οποίος αμέσως μετά αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει η ικανότητά τους στο σκοράρισμα με τον Κάι Χάβερτς, μακριά από το φυσικό νούμερο εννιά, να είναι ο πρώτος της επιθετικός.

Από την άλλη, η Σκωτία είναι έτοιμη για τη συμμετοχή της σε δεύτερο συνεχόμενο Euro, ψάχνοντας το βήμα παραπάνω. Προκρίθηκε στην τελική φάση της διοργάνωσης αφήνοντας πίσω της Νορβηγία, Γεωργία και Κύπρο, κάνοντας τρομερό ξεκίνημα με 5/5 και νίκη με 2-0 επί της Ισπανίας, αλλά μην καταφέρνοντας τελικά να πάρει την πρώτη θέση από τους Ίβηρες.

Βασίζεται σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Αγγλία και στην Premier League και θα προσπαθήσει να παίξει νοκ-άουτ Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Με τον Στιβ Κλαρκ να κλείνει μια πενταετία στον πάγκο της, έχει φτιάξει έναν πολύ δυνατό κορμό και θέλει να παρουσιάσει ένα σύνολο που δεν θα αποτελέσει εύκολο αντίπαλο για κανέναν! Θα έχει και την στήριξη δεκάδων χιλιάδων φίλων της, που έχουν ταξιδέψει εδώ και μέρες στη Γερμανία, δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στους δρόμους του Μονάχου!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Τα, Μίτελστεντ, Κρόος, Άντριχ, Μουσιάλα, Γκιντογκάν, Βιρτς, Χάβερτς

Σκωτία: Γκαν, Ράλστον, Ρόμπερτσον, Μακτόμινεϊ, Τίερνι, Μαγκίν, Μαγκρέγκορ, Άνταμς, Κρίστι, Χέντρι, Πόρτεους



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...