Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Γεµιστά µε κολοκύθα και πουργούρι

Γεµιστά µε κολοκύθα και πουργούρι



Υλικά

1 ½ κιλό µέτριες ντοµάτες

3 µέτριες (600 γρ.) µελιτζάνες

4-5 στρογγυλά κολοκυθάκια (σιαχούρια)

4 µέτριες πολύχρωµες πιπεριές

2 µεγάλα κρεµµύδια

1 δέσµη λάχανα (σέσκουλα)

Για τη γέµιση

2/3 φλ. ελαιόλαδο

1 φλ. κρεµµύδι ψιλοκοµµένο

1 φλ. φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα

3 φλ. γλυκιά κολοκύθα τριµµένη στη χοντρή µεριά του τρίφτη

1 φλ. καρότο τριµµένο στη χοντρή µεριά του τρίφτη

½ κιλό (4 φλ.) µανιταράκια ψιλοκοµµένα ή τριµµένα στη χοντρή µεριά του τρίφτη

2 κ.σ. πάστα ντοµάτας

1 κύβο ζωµό λαχανικών

1 ½ κ.γ. κανέλα

1 κοφτό κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. αρτυσιά (κύµινο)

1 κ.γ.  τζίντερ σε σκόνη

2 κ.σ. δυόσµο αποξηραµένο

2 κ.γ. επιτραπέζιο αλάτι

1 φλ. µαϊντανό

½ φλ. πουργούρι

2/3 φλ. ρύζι

½ φλ. χυµό λεµονιού

Για το ψήσιµο

1/3 φλ. χυµό λεµονιού

1 κύβο ζωµό λαχανικών

½ φλ. χυµό ντοµάτας

1/3 φλ. ελαιόλαδο

EKTEΛΕΣΗ:

Κόβετε µία φέτα (σαν καπάκι) από τις ντοµάτες, τις µελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές. Αδειάζετε τη σάρκα από τις ντοµάτες µε ένα κουτάλι ή µε παριζιέν, τη βάζετε σε ένα µπλέντερ και αλέθετε. Αδειάζετε και τη σάρκα από τα άλλα λαχανικά. Ξεφλουδίζετε τα κρεµµύδια και τα χαράσσετε µέχρι τη µέση µε κάθετη τοµή. Τα βάζετε σε µπόλικο νερό που κοχλάζει και τα βράζετε για περίπου 15 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Βάζετε τα λάχανα για 3-4 λεπτά σε ζεστό νερό και τα σουρώνετε.

Για τη γέµιση: Ρίχνετε το ελαιόλαδο σ’ ένα µεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεµµύδι και τα κρεµµυδάκια, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτετε την κολοκύθα, το καρότο και τα µανιταράκια. Σοτάρετε για περίπου 10 λεπτά να µαράνουν. Ρίχνετε την ψίχα από τις ντοµάτες που αλέσατε και την πάστα ντοµάτας. Βράζετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το ζωµό λαχανικών, την κανέλα, το πιπέρι, την αρτυσιά, το τζίντζερ, το δυόσµο, το αλάτι και ανακατεύετε. Μετά, βάζετε τον µαϊντανό, το πουργούρι, το ρύζι και το χυµό λεµονιού. Ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε τη γέµιση να κρυώσει λίγο και µε ένα κουταλάκι τη βάζετε στα λαχανικά. Τα γεµίζετε µέχρι τα 2/3 και τα σκεπάζετε µε το καπάκι που κόψατε από τα λαχανικά στην αρχή. Τα βάζετε σε ένα µεγάλο ταψί.

Για το ψήσιµο: Ρίχνετε πάνω από τα γεµιστά το χυµό λεµονιού, το ζωµό, τον οποίo διαλύετε στο χυµό ντοµάτας και το ελαιόλαδο. Κόβετε µία λαδόκολλα στο µέγεθος του ταψιού και την βρέχετε µε νερό. Μ’ ένα ψαλίδι κάνετε 2-3 µικρές σχισµές. Τη βάζετε πάνω από τα γεµιστά κλείνοντας καλά. Σκεπάζετε µε το πώµα του ταψιού ή µε αλουµινόχαρτο και ψήνετε στους 180°C για 45 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιµο µέχρι να εξατµιστούν τα υγρά και να ροδίσει το φαγητό, περίπου 30 λεπτά ακόµα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....

Κόσμος

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Cessna 152 συνετρίβη την Πέμπτη (19/9) στο εθνικό πάρκο του Ναιρόμπι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο επιβαίνοντες. «Με ανακούφιση, ενημερώνουμε...