Μια γευστική συνταγή με βορειοελλαδίτικη καταγωγή για γαρίδες ψημένες στον φούρνο
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη κρατώντας στο σώμα το κεφάλι. Βγάζουμε το μικρό εντεράκι από τη ράχη. Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Σε ένα ταψί στρώνουμε τις φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο θυμάρι και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με 1 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και λίγο θυμάρι και απλώνουμε στο ταψί.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε τις γαρίδες με την υπόλοιπη μαρινάδα, τις στρώνουμε στο ταψί και ραντίζουμε πάλι με ελαιόλαδο και ρίχνουμε θυμάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15΄-20΄.
Συνταγές—Φάνης Μαϊκάντης, Γρηγόρης Χέλμης, Styling—Τζαννής Σιφναίος, Food styling—Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες—Lambros Mentzos Photography
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!