Ένα νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο με γαρίδες που αξίζει να δοκιμάσετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε την ψίχα και τα κεφάλια. Τις ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι. Τις κόβουμε στα 4. Σε ένα μπολ βάζουμε 10 παγάκια, το κρεμμύδι και συμπληρώνουμε με νερό. Αφήνουμε για 10΄, σουρώνουμε και ανακατεύουμε τον μαϊντανό.
Βήμα 2
Βάζουμε τα κεφάλια, τους χυμούς εσπεριδοειδών, το νερό, τον δυόσμο τον πελτέ, το σκόρδο, την πιπεριά, την πάπρικα, το μπούκοβο και το γαρίφαλο στο μούλτι και χοντροκόβουμε, χωρίς να γίνουν πάστα. Σουρώνουμε και κρατάμε τα υγρά.
Βήμα 3
Αλατίζουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε το σουρωμένο υγρό. Τις ανακατεύουμε και πατάμε ώστε να είναι μέσα στα υγρά. Τις αφήνουμε 10΄ και σουρώνουμε τα μισά υγρά.
Βήμα 4
Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο τις γαρίδες με τα υπόλοιπα υγρά, και σερβίρουμε με ελαιόλαδο, φρέσκο πιπέρι και το κρεμμύδι με τον μαϊντανό.
Styling: Τζαννής Σιφναίος —Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!