Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Γαρίδες σαγανάκι με κριθαράκι | Χρυσές Συνταγές

Γαρίδες σαγανάκι με κριθαράκι | Χρυσές Συνταγές



ΥΛΙΚΑ
• 24 μέτριες γαρίδες ολόκληρες με κεφάλι και κέλυφος
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• 500γρ. κριθαράκι
• 1/3 φλ. ούζο
• 400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, συσκευασμένες
• 200γρ. περαστή ντομάτα, συσκευασμένη (Passata)
• ½ φλ. μαϊντανό συν έξτρα
Για γαρνίρισμα
• ½ κουταλάκι πάπρικα
• ¼ κουταλάκι νιφάδες τσίλι ή σκόνη τσίλι
• 4 φλ. ζωμό λαχανικών
• αλάτι, πιπέρι
• 1 φλ. φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τη σχάρα του φούρνου σας στους 240°C.

Καθαρίζετε όλες τις γαρίδες εκτός από 8. Φυλάσσετε τα κεφάλια.

Περιχύνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Βάζετε στο τηγάνι τις ολόκληρες γαρίδες και ψήνετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα (θα γίνουν ροζ) και να αρχίσουν να καμπυλώνουν. Αυτό θα πάρει 1-2 λεπτά. Μην τις βαρυψήσετε γιατί θα σκληρύνουν. Τις βγάζετε σε ένα μπολ.

Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια-δυνατή και προσθέτετε το κρεμμύδι με μια πρέζα αλάτι. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα. Προσθέτετε τα κεφάλια από τις γαρίδες που καθαρίσατε και τα σκόρδα. Ψήνετε για ένα λεπτό γυρίζοντας τα κεφάλια και στις δυο πλευρές. Προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε το ούζο. Όταν πάρει μια βράση προσθέτετε τις ντομάτες, την περαστή ντομάτα, το μαϊντανό, την πάπρικα, τις νιφάδες τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε το μισό ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε. Μόλις βράσει χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να σιγοψηθεί για 10 λεπτά ανακατεύοντας 2-3 φορές. Το κριθαράκι μπορεί να κολλήσει λίγο αλλά θα ξεκολλήσει όταν ανακατεύετε. Προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι το κριθαράκι να ψηθεί αλ ντέντε.

Αφαιρείτε τα κεφάλια των γαρίδων από το φαγητό και τα δίνετε στις αδέσποτες γάτες (θα σας αγαπούν για πάντα).

Προσθέτετε τις καθαρισμένες (ωμές) γαρίδες στο κριθαράκι και ανακατεύετε. Τις αφήνετε να ψηθούν 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τις ολόκληρες γαρίδες που τηγανίσατε στην αρχή. Πασπαλίζετε με τη φέτα και μεταφέρετε το φαγητό στο φούρνο κάτω από τη σχάρα.

Ψήνετε για 7-8 λεπτά μέχρι η φέτα να μαλακώσει και να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Πασπαλίζετε με έξτρα μαϊντανό αν θέλετε και σερβίρετε όπως είναι, στη μέση του τραπεζιού.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Σε 1.466 χιλιόμετρα ανήλθε πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ ΑΕ), το συνολικό μήκος των αγωγών μεταφοράς φυσικού...

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Παρά μια μικρή πτώση για έναν, οι τρεις πρώτοι στον αγώνα τίτλου του MotoGP, φτάνουν στην κορυφή των...