ΥΛΙΚΑ
• 12 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, με την ουρά
• αλάτι
Για τη μαρινάδα/σος
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• ή φυτικό λάδι
• 1 κρεμμύδι μέτριο
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
• 1 κουτάλι τζίντζερ ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 πιπερίτσες κόκκινες, καυτερές χωρίς σπόρια
• ½ φλ. φιστικοβούτυρο
• 1 φλ. γάλα καρύδας από κονσέρβα
• ½ φλ. φρέσκο κόλιαντρο
• 1 κουταλιά σόγια σος
• 1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
• ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
• 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα μπλέντερ. Αλέθετε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη σος.
Βάζετε τις γαρίδες σε ένα μπολ και τις αλατίζετε. Αναμιγνύετε με μερικές κουταλιές από τη σος. Αφήνετε να μαριναριστούν για 10-20 λεπτά.
Περνάτε τις γαρίδες σε μικρά μεταλλικά ή ξύλινα σουβλιά. Ψήνετε σε δυνατή σχάρα, 2-3 λεπτά στην κάθε πλευρά, αλείφοντας γενναιόδωρα με τη σος. Σερβίρετε αμέσως με επιπλέον σος.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!