Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαρίδες κάρυ | Απλές και νόστιμες συνταγές

Γαρίδες κάρυ | Απλές και νόστιμες συνταγές



Χρόνος: 1 ώρα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά(για 4-5 άτομα):

1 κιλό μέτριες/μεγάλες ωμές (γκρίζες) γαρίδες, ξεπαγωμένες

2 κουταλιές λάδι

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσινο μήλο (Granny Smith) ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κυβάκια/ζάρια

1 κουταλιά ψιλοκομμένο, ή τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

1 ξυλάκι κανέλα

2 κουταλιές κάρυ, λίγο ή πολύ καυτερό (Mild ή Hot), ανάλογα με τη προτίμησή σας

1 κονσέρβα (400γρ.) ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες

1/2 φλ. (1 μικρή κονσέρβα) κρέμα καρύδας (Coconut Cream, δες Σημείωση)

1 λεμόνι, το ξύσμα και ο χυμός

1 χούφτα φυλλαράκια κόλιανδρου

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες, αφήνοντας αν θέλετε απάνω τις ουρίτσες τους, χαράζετε κατά μήκος την πλάτη τους με τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού, για να αφαιρέσετε τη μαύρη φλέβα από μέσα. Τις ξεπλένετε, τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. Τις κρατάτε στην άκρη.

Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ή μια άβαθη πλατύστομη κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το τζίντζερ, την κανέλα και το μήλο και συνεχίζετε το σοτάριασμα για 1 λεπτό. Ύστερα, ανακατεύετε μέσα καλά το κάρυ.

Πριχύνετε το μίγμα με τις ντομάτες και την κρέμα καρύδας, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει. Ύστερα, χαμηλώνετε ξανά τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζετε να το σιγοβράζετε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δενει η σάλτσα. Ανακατεύετε μέσα τις γαρίδες και συνεχίζετε να σιγοβράζετε το μίγμα για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα, να γίνουν ροζ και αδιαφανείς και μόλις να κουλουριαστούν. Ανακατεύετε μέσα το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σερβίρετε τις γαρίδες κάρυ πασπαλισμένες με όλιανδρο και τις συνοδεύετε με άσπρο ρύζι.

Σημείωση: Προσοχή όταν αγοράζετε κρέμα καρύδας: Πρέπει να γράφει Coconut Cream και όχι Cream of Coconut που είναι ένα γλυκό παρασκεύασμα καρύδας. Η κρέμα μπορεί να σας φανεί κομμένη γιατί ξεχωρίζουν τα υγρά από τα στερεά της. Μην ανησυχείτε, την βάζετε όλη και θα σμίξει όταν βράσει.  

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Αγάπη Πετροπούλου αποτελεί μια από τις πλέον ξεχωριστές γυναικείες παρουσίες της ελληνικής μπαρ σκηνής. Προσηνής γλυκομίλητη και χαρισματική επαγγελματίας διευθύνει με επιτυχία τα...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 55 ετών η Ίλκε Βιλούντα. Τα αίτια του θανάτου της δεν ανακοινώθηκαν, όμως σύμφωνα με τα γερμανικά...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα καταστήματα ΟΠΑΠ ετοιμάζονται για να υποδεχθούν τα Χριστούγεννα, με το ΣΚΡΑΤΣ σε πρωταγωνιστικό ρόλο και στις εφετινές εορτές. «Οι χριστουγεννιάτικοι λαχνοί ΣΚΡΑΤΣ είναι μια...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

4 ποτήρια νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε μέτρια κατσαρόλα βράζουμε τα 4 ποτήρια νερό και προσθέτουμε τησκόνη λαχανικών. Προσθέτουμε το παστινάκι, το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι, το lemongrass,...