Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαλατόπιτα από τη Θεσσαλία | www.olivemagazine.gr

Γαλατόπιτα από τη Θεσσαλία | www.olivemagazine.gr


Συνταγή για αγαπημένη αρωματική γαλατόπιτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το κορνφλάουρ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα άλευρα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά.

Καρφώνουμε το βούτυρο με ένα πιρούνι και το «γυρίζουμε» πάνω από την κρέμα ώστε να λιώσει δημιουργώντας μια βουτυρένια μεμβράνη. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 34 εκ. και στρώνουμε τα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ένα-ένα.

Με έναν αυγοδάρτη χτυπάμε λίγο την κρέμα για να ενσωματωθεί το βούτυρο και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στα φύλλα και ισιώνουμε για να καλύψει όλο το ταψί.

Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν από τα τοιχώματα, δημιουργώντας ένα στεφάνι (κόθρος). Χτυπάμε ελαφρά το αυγό της πίτας και το αδειάζουμε επάνω στην κρέμα. Το απλώνουμε με ένα πινέλο και ψήνουμε τη γαλατόπιτα για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.

Styling: Κ. Λυκουρεση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studiom

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το κορνφλάουρ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα άλευρα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Καρφώνουμε το βούτυρο με ένα πιρούνι και το «γυρίζουμε» πάνω από την κρέμα ώστε να λιώσει δημιουργώντας μια βουτυρένια μεμβράνη. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 34 εκ. και στρώνουμε τα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ένα-ένα.

Βήμα 3

Με έναν αυγοδάρτη χτυπάμε λίγο την κρέμα για να ενσωματωθεί το βούτυρο και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στα φύλλα και ισιώνουμε για να καλύψει όλο το ταψί.

Βήμα 4

Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν από τα τοιχώματα, δημιουργώντας ένα στεφάνι (κόθρος). Χτυπάμε ελαφρά το αυγό της πίτας και το αδειάζουμε επάνω στην κρέμα. Το απλώνουμε με ένα πινέλο και ψήνουμε τη γαλατόπιτα για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.

Styling: Κ. Λυκουρεση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studiom

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Και η Βρετανία, μετά την Ιταλία και την Ολλανδία, προστέθηκε στις χώρες που δηλώνουν ότι θα συμμορφωθούν με το διεθνές ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ,...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (24/11, 20:30, Cosmote Sport 1) με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για...

ΕΛΛΑΔΑ

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο Νίκος Ρωμανός, προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια. Κατά...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικό σημείωμα με 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία, εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα, το σημείωμα έχει...