15′ προετοιμασία
1 ώρα και 10′ μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 25′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γίγαντες με μάραθα γιαχνί, αρχικά ρίχνουμε, σε μια κατσαρόλα, τους γίγαντες, το φασκόμηλο και μπόλικο νερό να τους υπερκαλύπτει.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατίζουμε και τους στραγγίζουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μάραθα, το γλυκό και καυτερό μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε τους βρασμένους γίγαντες και αλατοπίπερο.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Σερβίρισμα
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το ξύσμα και τον λεμονοχυμό, αλατοπίπερο, τον δυόσμο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Μοιράζουμε τους γίγαντες με τα μάραθα στα πιάτα και από πάνω γαρνίρουμε με το μείγμα από τα ντοματίνια και τον δυόσμο.
Λευκά και ροζέ κρασιά που μας αρέσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!