Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Βολιβία: Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Έβο Μοράλες ότι άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών

Βολιβία: Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Έβο Μοράλες ότι άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών


Η κυβέρνηση της Βολιβίας διέψευσε σήμερα ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έβαλαν στο στόχαστρο τον Έβο Μοράλες, το αυτοκίνητο του οποίου δέχτηκε πυρά την Κυριακή, ισχυριζόμενη αντιθέτως ότι κάποιοι από την αυτοκινητοπομπή του πρώην προέδρου άνοιξαν πυρ σε αστυνομικούς της δίωξης ναρκωτικών που εκτελούσαν περιπολία.

Ο Μοράλες λέει ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να τον δολοφονήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ωστόσο οι αρχές απάντησαν σήμερα αφήνοντας να εννοηθεί ότι το συμβάν ήταν «σκηνοθετημένο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών Εντουάρντο δελ Καστίγιο είπε σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι η ειδική μονάδα δίωξης των ναρκωτικών FELCN έκανε μια συνηθισμένη περιπολία στον αυτοκινητόδρομο όταν η αυτοκινητοπομπή του Μοράλες άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών και παρέσυρε έναν αξιωματικό.

Ο πρώην πρόεδρος, μιλώντας σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό την Κυριακή, παραδέχτηκε ότι απάντησε στα πυρά των αστυνομικών, αφού όμως εκείνοι πυροβόλησαν πρώτοι.

Η κυβέρνηση λέει ότι υπάρχουν υποψίες πως με τα οχήματα του Μοράλες γινόταν μεταφορά ναρκωτικών. Ο υπουργός ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Μοράλες διέταξε να καούν τα αυτοκίνητα για να καταστραφούν οι αποδείξεις. «Αν ήταν πραγματικά θύμα απόπειρας δολοφονίας, θα ήταν προς το συμφέρον του να τα αφήσει άθικτα» ώστε να συλλέξουν στοιχεία οι ερευνητές, είπε ο Καστίγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μοράλες από την πλευρά του, είπε ότι ο ισχυρισμός ότι η αστυνομία έκανε επιχείρηση για τον εντοπισμό ναρκωτικών είναι ψευδής. «Αν ισχύει αυτό, γιατί οι ειδικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας πυροβόλησαν περισσότερες από 18 φορές τα οχήματα με τα οποία ταξίδευα;» έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο Χέφτε Μπετανκόρ – που σκόραρε και κόντρα στην ΑΕΚ στο 1-0 στις Σέρρες – από την πλευρά του αφού ρωτήθηκε για το γεγονός...

Οικονομία

Μείωση των τιμολογίων του ρεύματος αναμένεται τον Νοέμβριο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σε συνέχεια της αποκλιμάκωσης των τιμών στο Χρηματιστήριο ενέργειας ενώ 16 %...

Κόσμος

Εικόνες από δορυφόρους έδειξαν ότι στις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον του Ιράν, επλήγησαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπου παρασκευάζονταν μείγματα στερεών καυσίμων για...

Κόσμος

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε χθες Σάββατο ότι η κατάσταση στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας είναι «καταστροφική», με «εντατικές...