Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Βιασμός 5χρονου: Στο εδώλιο γονείς και νηπιαγωγοί

Βιασμός 5χρονου: Στο εδώλιο γονείς και νηπιαγωγοί


Μία ανήκουστη όσο και αποτρόπαια υπόθεση φτάνει σήμερα στη δικαστική αίθουσα στην Αλεξανδρούπολη. Θύμα είναι ένα πεντάχρονο αγοράκι, το οποίο κακοποίησαν σεξουαλικά μέσα σε νηπιαγωγείο δύο άλλα επίσης πεντάχρονα παιδιά.

Το σκηνικό της φρίκης αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία του πατέρα του παιδιού, που πήγε το γιο του στο νοσοκομείο, όταν παραπονέθηκε ότι ήταν αδιάθετος μετά το σχολείο. Όπως είπε ο πατέρας του, όταν το παιδί γύρισε σπίτι του, ζήτησε αμέσως να πάει στην τουαλέτα και μετά παραπονέθηκε κλαίγοντας πως πονάει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατροί και ιατροδικαστές, που εξέτασαν το παιδί, διαπίστωσαν ίχνη βιασμού.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην σύλληψη των νηπιαγωγών για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο αλλά και των γονιών των δύο παιδιών για παραμέληση ανηλίκων. Όλοι τους θα δικαστούν σήμερα, Δευτέρα στις 11 το πρωί.

Πώς δύο 5χρονα γνώριζαν και αναπαρήγαγαν την πράξη του βιασμού;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ηλικίες των θυτών και του θύματος σοκάρουν. Το βασικό ερώτημα είναι πώς τα δύο 5χρονα παιδιά γνώριζαν την πράξη και την αναπαρήγαγαν.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Βέρα Αθανασίου, «συνήθως ένα παιδί έχει εκτεθεί σε αυτό, είτε συμμετέχοντας, είτε ως παρατηρητής».

Η ίδια μιλώντας στο MEGA απηύθυνε έκκληση σε γονείς και εκπαιδευτικούς να προσέχουν για τυχόν ύποπτα σημάδια.

«Απευθύνομαι και στους εκπαιδευτικούς, όταν βλέπουν ένα παιδί μέσα από το παιχνίδι να κάνει άσεμνες πράξεις ή ζωγραφίζει περίεργα πράγματα θα πρέπει να μας απασχολούν και να τα προσέχουμε», σημείωσε η ψυχολόγος.

Στο ίδιο μήκος κύματος η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, ανέφερε: «Ο νόμος τα αναγνωρίζει ως νήπια, και όχι ως παιδιά. Είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα, φτάσαμε σε νηπιακή ηλικία, που είναι ο πάτος; Σοκαριστήκαμε όλοι.

Είναι μια ηλικία που δεν υπάρχουν δεδομένα, ερεθίσματα, είναι μια ηλικία στην οποία μαθαίνεις. Τι ακριβώς συνέβη και τα παιδιά γνώριζαν την πράξη και την αναπαρήγαγαν; Το έκανε το ένα παιδί και το άλλο μιμήθηκε την πράξη αλλά αυτή την πράξη κάπου την έχουν δει. Δεν χρειάζεται να πούμε λεπτομέρειες», είπε.

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Συγγενείς, φίλοι και πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό κόσμο είπαν το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μόρτζο το πρωί του Σαββάτου 28/9. Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε...

Αθλητικά

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το απόγευμα του Σαββάτου (28/9) την προετοιμασία του ενόψει του αυριανού (29/9, 21:30) μεγάλου αγώνα με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena»...

Οικονομία

Συνολικά 78.233.767 ευρώ θα καταβληθούν σε 84.574 δικαιούχους, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ...

Κόσμος

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του επί 32 χρόνια ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να μάχεται το Ισραήλ. Είχε προηγηθεί η...