Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα δύο μυστικά υλικά που έβαζε στην ομελέτα της ο βασιλικός σεφ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα δύο μυστικά υλικά που έβαζε στην ομελέτα της ο βασιλικός σεφ


Ο βασιλικός σεφ ακολουθούσε πάντα τις γαστρονομικές επιθυμίες της αείμνηστη Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας. Το κέικ τσαγιού, τα ψάρια, το μάνγκο και η μαρμελάδα φράουλα ήταν ανάμεσα στα αγαπημένα καθημερινά της γεύματα.

Μάλιστα είναι γνωστή η αγάπη της για την κατανάλωση ενός σάντουιτς μαρμελάδας, ως συνοδευτικό στο καθημερινό τσάι της.

Το πρωινό της, ωστόσο, δεν ήταν πάντα το ίδιο. Η ομελέτα ήταν ανήκε μέσα στις τροφές που κατανάλωσε συχνότερα από άλλα φαγητά στο πρωινό της και μάλιστα, γαρνιρισμένη πάντα με τα δύο ίδια μυστικά υλικά: Το μοσχοκάρυδο και το λεμόνι.

Κι όσο κι αν ακούγεται περίεργο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η βασίλισσα Ελισάβετ απολάμβανε την ομελέτα της γαρνιρισμένη με ξύσμα λεμονιού και μοσχοκάρυδο.

Η συνταγή

Όταν η Αυτής Μεγαλειότης, η βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμούσε να καταναλώσει λίγη επιπλέον πρωτεϊνη στο γεύμα της, ο βασιλικός σεφ της εκτελούσε τη συνταγή, βάζοντας τρία βιολογικά αυγά και μια κουταλιά της σούπας γάλα. Χτυπούσε καλά το μείγμα, πριν το ρίξει σε ένα ζεστό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, ώστε να διατηρηθούν τα αυγά αφράτα και να αποφευχθεί το μίγμα να κάνει σβώλους.

Στο τέλος, λίγο πριν κατεβάσει την ομελέτα από τη φωτιά, ο σεφ πρόσθετε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Αφού έδενε το μίγμα, στο τέλος γαρνίριζε την ομελέτα με ελάχιστο μαύρο πιπέρι και λίγο σχοινόπρασο και την σέρβιρε αμέσως ζεστή.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Άλλα φαγητά που κατανάλωνε καθημερινά

Η ομελέτα ήταν ένα από τα αγαπημένα φαγητά της Βασίλισσας. Ως γνήσια Βρετανή, είχε Ιδιαίτερη αδυναμία στο τσάι Earl Grey, σερβιρισμένο με μπισκότα ή κέικ τσαγιού. Στη συνέχεια,απολάμβανε ένα μπολ με δημητριακά. Για το μεσημεριανό της, έτρωγε τακτικά ψάρια με λαχανικά στον ατμό. Της άρεσε επίσης να τσιμπολογάει μικρά μπισκότα και σάντουιτς.

Στις μεγάλες της αδυναμίες ήταν ο σολομός και συχνά επέλεγε το συγκεκριμένο ψάρι ως κύριο πιάτο για το δείπνο της. Τα λευκά ροδάκινα τοπικής καλλιέργειας κοντά στο κάστρο του Windsor ήταν το επιδόρπιο που λάτρευε. Μια πολύ ωραία διατροφή, αντάξια μιας ωραίας κυρίας.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Η Κατερίνα Καινούργιου έχει σήμερα, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, την ονομαστική της γιορτή, και οι συνεργάτες και οι αγαπημένοι της άνθρωποι τής ευχήθηκαν με τον...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με το δεξί και με νέα ρεκόρ ξεκίνησε η εβδομάδα στη Wall Street. Παράγοντας-κλειδί στάθηκε η επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Για τις νέες ταξινομήσεις θα έχουμε επίσημα στοιχεία με αριθμούς και ποσοστά το αργότερο την 2η εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Λίγο υπομονή και θα δούμε...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Στους δημοσιογράφους προχώρησε σε δηλώσεις η Δανάη Μπάρκα. Πιο συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια έκανε λόγο αναφορικά με τη μετακίνησή της στη μεσημεριανή ζώνη, τα νούμερα...