Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Βέλγιο: Οι αρχές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν την άδεια εργασίας πέντε Τούρκων ιμάμηδων

Βέλγιο: Οι αρχές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν την άδεια εργασίας πέντε Τούρκων ιμάμηδων


Οι βελγικές αρχές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν την άδεια εργασίας πέντε Τούρκων ιμάμηδων, οι οποίοι κινδυνεύουν να απελαθούν από τη χώρα.

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο “Belga”, oι άδειες εργασίας των πέντε Ιμάμηδων δεν έχουν ανανεωθεί ως αποτέλεσμα μιας νέας νομοθεσίας που πέρασε την 1η Μαΐου η κυβέρνηση της Φλάνδρας (στο βόρειο ολλανδόφωνο τμήμα του Βελγίου). Η νομοθεσία αυτή που έχει ως στόχο τον περιορισμό της ξένης επιρροής, απαγορεύει στους οικονομικούς μετανάστες να χρηματοδοτούνται από ξένες κυβερνήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιμάμηδες, που εργάζονταν σε τζαμιά στην Αμβέρσα, στο Σεντ Νίκολας, στη Γάνδη, στο Ντιστ και στο Lommel, εργάζονταν για το τουρκικό δίκτυο «Diyanet» που είναι η κύρια θρησκευτική μουσουλμανική αρχή της Τουρκίας. Οι τουρκικές αρχές υπέβαλαν τις αιτήσεις για την ανανέωση της άδειας εργασίας τους στις 5 Σεπτεμβρίου, αλλά απορρίφθηκαν μετά από έλεγχο της φλαμανδικής κυβέρνησης που έδειξε ότι οι ιμάμηδες λάμβαναν χρηματοδότηση από το τουρκικό κράτος.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της φλαμανδικής κυβέρνησης, η Ζουχάλ Ντεμίρ, με ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι συγκεκριμένοι ιμάμηδες θεωρούνται «υπάλληλοι ξένου κράτους», κάτι το οποίο απαγορεύει η νέα νομοθεσία στη Φλάνδρα. «Δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε το δίκτυο “Diyanet” από το αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν που επικρατεί στην ‘Αγκυρα», τονίζει η υπουργός του εθνικιστικού φλαμανδικού κόμματος N-VA. “Πρόκειται για χρηματοδότηση από μια ξένη κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια”, συνεχίζει η υπουργός, τονίζοντας την ανάγκη οι αρχές να δράσουν γρήγορα και αυστηρά.

Οι ιμάμηδες έχουν πλέον τρεις μήνες για να βρουν νέο εργοδότη που δεν θα είναι η τουρκική κυβέρνηση. Εάν δεν το κάνουν, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης του Βελγίου μπορεί να αποφασίσει να τους απελάσει από τη χώρα. Σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια άδεια εργασίας που έχει λήξει οδηγεί αυτόματα σε ανάκληση της άδειας διαμονής. Οι ιμάμηδες έχουν, επίσης, δικαίωμα προσφυγής κατά της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός 60 ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής το 2024 έχουν εγκριθεί τα δύο τρίτα των αιτήσεων για ανανέωση αδειών εργασίας σε «αναγνωρισμένους» θρησκευτικούς ηγέτες.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» στο Mega βρέθηκε ο Δημήτρης Παπανώτας. Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για το διάστημα που έμεινε δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ και...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν  την Παρασκευή 18/10, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, στη Θεσσαλονίκη, ένας 35χρονος ελληνικής καταγωγής και ένας 39χρονος από την Αλβανία  με τις...

Πολιτική

Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Τραγικές φιγούρες τα μέλη...

Μαγαζίνο

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε τις προηγούμενες μέρες ο θάνατος του Liam Payne, ο οποίος σκοτώθηκε μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο ενός μπαλκονιού ξενοδοχείου...