Συνταγή για λουκανικοπιτάκια με με αφράτη ζύμη γιαουρτιού σαν κρουασάν, για το κολατσιό στη δουλειά. Μπορείτε με την ίδια ζύμη να φτιάξετε ζαμπονοτυροπιτάκια, τυροπιτάκια, κασεροπιτάκια, σπανακοπιτάκια κλπ.
Από τη φίλη μας Χριστίνα Χαραλαμπίδου.
Μία ζύμη αφρός για όλα: Τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια και ρολά πιτσάκια
Εκτός από τα παιδιά και οι μεγάλοι έχουν ανάγκη από ένα κολατσιό. Αν λοιπόν δε θέλετε να τρώτε όλα σας τα λεφτά στα delivery, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτά τα πολύ νόστιμα και αφράτα λουκανικοπιτάκια, σε σχήμα κρουασάν που θα σας ζητούν και οι συνάδελφοι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα λουκανικοπιτάκια για το ταπεράκι του σχολείου:
Εκτέλεση για τα λουκανικοπιτάκια για το ταπεράκι του σχολείου
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το στραγγιστό γιαούρτι, το σπορέλαιο και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά. Έπειτα αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα την χωρίζουμε σε μπάλες και ανοίγουμε τη κάθε μπάλα σε φύλλο.
Κόβουμε το κάθε φύλλο σε τριγωνάκια, σαν να κόβουμε μία πίτσα. Παίρνουμε τα λουκάνικα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε από ένα κομμάτι λουκάνικου σε κάθε τρίγωνο και ρολάρουμε σε κρουασάν.
Στριφτά λουκανικοπιτάκια
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!