ΥΛΙΚΑ (για 4 µερίδες)
12 αυγά ορτυκιού
4 δέσµες σπανάκι
1 «γλισταρκά» (Αθηενίτικο διπλοφουρνισµένο αρτοποίηµα) σε θρύψαλα
½ κιλό ντοµατίνια
Φρέσκο αλεσµένο, µαύρο πιπέρι
Αλάτι, ζάχαρη
Μοσχοκάρυδο τριµµένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ξίδι
Σάλτσα Μαγιονέζας και Ολλανδέζας (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό βράζετε τις δέσμες σπανακιού χωρίς να τις κόψετε, στραγγίστε, αλατοπιπερώστε και προσθέστε στο σπανάκι το μοσχοκάρυδο.
Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση ή σε τέταρτα.
Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρετε.
Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος προσθέστε φρεσκοαλεσμένο πιπέρι, αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη.
Αφαιρείτε και στραγγίζετε τα ντοματίνια, κρατώντας το υγρό τους σε ένα άλλο δοχείο.
Σε ένα τηγανάκι ή πιάτο τοποθετείτε τη σπασμένη «γλισταρκά», ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και με το υγρό από τα ντοματίνια.
Προσθέτετε από πάνω το σπανάκι και γύρω γύρω τα ντοματίνια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τηγανίζετε τα αυγά του ορτυκιού.
Τα στραγγίζετε βγάζοντας τα ένα – ένα και προσεκτικά τα τοποθετείτε πάνω στο σπανάκι.
Σερβίρετέ τα σε πιάτο ή τηγανάκι και με σάλτσα Μαγιονέζα ή Ολλανδέζα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!