Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Αστυνομικός που τιμήθηκε ως ήρωας στα 36 του χρόνια, συνελήφθη ως απατεώνας στα 40

Αστυνομικός που τιμήθηκε ως ήρωας στα 36 του χρόνια, συνελήφθη ως απατεώνας στα 40


Σάλο έχει προκαλέσει στους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. η ιστορία ενός 40χρονου αστυνομικού, ο οποίος ενώ το 2020 βραβεύθηκε για την υπηρεσία του στο Σώμα και στη συνέχεια αποστρατεύθηκε, το 2024 εμφανίστηκε ως εμπλεκόμενος σε οργάνωση που εξαπατούσε ηλικιωμένους.

Στις αρχές Μαρτίου του 2014,  ο εν λόγω αστυνομικός συμμετείχε σε μία καταδίωξη του Νίκου Μαζιώτη στην Κλειτορία Αχαΐας, ο οποίος καταζητούνταν μετά από ένοπλη ληστεία σε τράπεζα της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να τραυματιστεί στο πόδι.

Η πράξη του αυτή κρίθηκε ως «εξαιρετική», με αποτέλεσμα το 2020 να λάβει αστυνομικό μετάλλιο σε ειδική τελετή που έγινε προς τιμήν του. Στη συνέχεια ο 30χρονος τότε ένστολος αποστρατεύθηκε, λόγω του τραυματισμού που είχε υποστεί και συνέχισε τη ζωή του ως απλός πολίτης.

Από την εντιμότητα στην παρανομία – Η «σπείρα» εξαπάτησης ηλικιωμένων

Όλα αυτά  άλλαξαν πριν από μερικά 24ωρα που, όπως αποδείχθηκε, ο άνδρας είχε περάσει από την εντιμότητα στην παρανομία. 

Ειδικότερα ο απόστρατος αστυνομικός, και ακόμη δύο άτομα -μεταξύ αυτών μια γυναίκα – φέρονται να καλούσαν πολίτες και να τους ανέφεραν πως συγγενικά τους πρόσωπα έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και πως χρειάζονται χρήματα για την πραγματοποίηση χειρουργείων.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε, όταν το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου, ένας άγνωστος κάλεσε μία γυναίκα και – προσποιούμενος ιατρό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών – απαίτησε 40.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα χειρουργείου της κόρης της, η οποία, όπως της ανέφερε, είχε χτυπήσει σοβαρά στο πόδι της και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνομιλίας, μια άλλη δράστιδα προσποιούμενη την κόρη της, προσπαθούσε να την πείσει να παραδώσει τα χρήματα. Η παθούσα πείσθηκε από τα λεγόμενα τους και συμφώνησε στην καταβολή του χρηματικού ποσού, σε τοποθεσία που της υπέδειξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, στην περιοχή των Βραχναιίκων, όπου και θα την ανέμενε άλλος συνεργός τους.

Πράγματι, η γυναίκα, περίπου στις 14:05 της ιδίας ημέρας μετέβη στο σημείο και παρέδωσε τις 40.000 ευρώ σε έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος αποχώρησε με μία μοτοσικλέτα.

Ωστόσο, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το άτομο που παρέλαβε τα χρήματα από τη γυναίκα ήταν ο πρώην συνάδελφός τους. 

Στη συνέχεια , διεξήχθη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατά την οποία ο κατηγορούμενος προσήχθη και αναγνωρίστηκε από το θύμα της απάτης.

Μάλιστα, εξεταζόμενος σχετικά, αποδέχθηκε την συμμετοχή του στην απάτη. 

Ειδήσεις σήμερα:



Τον Εύζωνα που δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία συνάντησε ο Μητσοτάκης – «Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε»

Ηλιόπουλος σε Μαρσιάλ: «Έλα να σου δείξω τη δική μου μαγεία, δέσε ζώνες»! – Δείτε βίντεο

«Η ιδιοκτήτρια του σκύλου μου φώναξε να τρέξω», λέει η 39χρονη που δέχθηκε επίθεση από το ζώο



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Αθλητικά

Όπως έκανε γνωστό την Πέμπτη ο Ολυμπιακός, η Εύη Κουτσαυτάκη, η οποία ως τις 10 Ιουλίου του 2024 εργαζόταν στον ΣΚΑΪ, είναι η νέα...

Μαγαζίνο

Η Ελεονώρα Μελέτη είχε χθες, Τρίτη 17/9, τα γενέθλιά της και για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, τα γιόρτασε μακριά από το σύζυγό...