Κάνουμε στο αρνάκι μπόλικο μασάζ με λαδολέμονο και αλάτι και το αφήνουμε να ψηθεί αργά για ώρα. Έτσι βγαίνει μελωμένο, τρυφερό και πεντανόστιμο, σκέτο λουκούμι.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 3 κιλά αρνί (κατά προτίμηση από τα μπροστινά ποδαράκια με σπάλα, χαραγμένο σε μερίδες και από τις δύο μεριές, αλλά όχι εντελώς κομμένο)
- ο χυμός από 1 λεμόνι
- 1 γεμάτη κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
- 1 κουτ. σούπας κόκκινο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι στη λαδόκολλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Λαδώνουμε καλά το αρνί και του κάνουμε μασάζ με τα χέρια μας, ώστε το λάδι να πάει παντού.
- Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με τον χυμό λεμονιού και με το αλάτι.
- Βουτυρώνουμε καλά το ταψί, τακτοποιούμε μέσα το αρνάκι και το πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο.
- Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα (στην ίδια διάσταση με το ταψί), τη στραγγίζουμε και καλύπτουμε με αυτήν το αρνάκι. Από πάνω καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
- Το φουρνίζουμε και ψήνουμε για 2 ώρες.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά, ώσπου να ξεροψηθεί και να ροδίσει η πέτσα του.
- Το βγάζουμε σε πιατέλα, το πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!