Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Από 19.998 ευρώ -με επιδότηση- το BYD Dolphin στην Ελλάδα

Από 19.998 ευρώ -με επιδότηση- το BYD Dolphin στην Ελλάδα


Η εισαγωγική εταιρία της BYD στη χώρα μας μόλις ανακοίνωσε τις νέες τιμές του αμιγώς ηλεκτρικού Dolphin, που θα ισχύουν για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων. Το μοντέλο έχει βασική τιμή 26.380 ευρώ, όντας το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του, που με τον υπολογισμό της κρατικής επιδότησης του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3”, η βασική τιμή του πέφτει στα 19.998 ευρώ. Στην περίπτωση απόσυρσης παλαιού οχήματος η τιμή μειώνεται περισσότερο κατά 2.000 ευρώ, ήτοι το Dolphin ξεκινά στα 17.998 ευρώ.

Ο εξοπλισμός της βασικής έκδοσης Comfort περιλαμβάνει ενδεικτικά μεταλλικό χρώμα, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση και επενδύσεις από Vegan δέρμα, οθόνη infotainment 12,8 ιντσών με σύστημα πλοήγησης, πανοραμική κάμερα 360 μοιρών, αντλία θερμότητας και περισσότερα από 20 συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

Η έκδοση Comfort του Dolphin είναι διαθέσιμη με 6 χρωματικές επιλογές, Cream White, Skiing White, Urban Grey, Jet Black, καθώς και τα Coral Pink και Amethyst Purple. Η έκδοση Design διαθέτει στάνταρ πανοραμική ηλιοροφή και προσφέρεται σε 4 διαφορετικές διχρωμίες, με τη χρωματική επιλογή αμαξώματος Atlantis Grey να συνδυάζεται με οροφή και καπό σε Jet Black χρώμα, ενώ οι χρωματισμοί Coral Pink, Surfing Blue, Skiing White με αντίστοιχο συνδυασμό Urban Grey.

Η έκδοση Design εκτός της διχρωμίας του αμαξώματος και της πανοραμικής ηλιοροφής διαθέτει επιπλέον της Comfort στον στάνταρ εξοπλισμό ζάντες αλουμινίου με λεπτομέρεια στο χρώμα του αμαξώματος (για τα χρώματα Atlantis Grey, Coral Pink και Surfing Blue), φιμέ τζάμια πίσω και ασύρματη φόρτιση smartphone. Η τιμή της έκδοσης Dolphin Design ξεκινά από 28.380 ευρώ και πέφτει στα 21.514 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3”.

Όπως και όλα τα μοντέλα της BYD, το Dolphin συνοδεύονται στάνταρ με πλήρη εγγύηση κατασκευαστή διάρκειας 6 ετών/150.000 χλμ., εγγύηση 8 ετών/200.000 χλμ. για τη μπαταρία, καθώς και εγγύηση 8 ετών/150.000 χλμ. για τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ για παραγγελίες έως το τέλος του 2024 προσφέρεται επίσης δωρεάν τριετές service.

Το αμιγώς ηλεκτρικό hatchback του C-segment έχει μήκος 4,290 χλστ., πλάτος 1.770 χλστ. και ύψος 1.570 χλστ., ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.700 χλστ.. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 1.658 κιλά, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι στα 345 λίτρα, που αυξάνεται στα 1.310 λίτρα με διπλωμένες τις πλάτες τις πίσω καθισμάτων.

Το Dolphin, όπως και το Seal, είναι τα πρώτα μοντέλα της σειράς Ocean της BYD για την Ευρώπη, τα οποία υιοθετούν τη σχεδιαστική φιλοσοφία Ocean Aesthetics. Και τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα βασίζονται στην πλατφόρμα BYD e-Platform 3.0, με το Dolphin να διαθέτει τη Blade μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) της BYD, χωρητικότητας 60,4 kW, η οποία του χαρίζει μικτή αυτονομία έως 427 χλμ. στον κύκλο WLTP, ενώ με κίνηση στην πόλη ανακοινώνεται έως 559 χλμ.

Το αυτοκίνητο υποστηρίζει ταχυφορτιστή DC έως 88 kW, με την μπαταρία να φορτίζει από το 30% έως το 80% σε 29 λεπτά, ενώ υποστηρίζει και AC φορτιστή έως 11 kW, που φορτίζει πλήρως τη μπαταρία (από 0-100 χλμ/ώρα) σε 6 ώρες και 12 λεπτά.. Επιπλέον, φέρει σύστημα Vehicle-to-load (V2L), που επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί η αποθηκευμένη ενέργεια της μπαταρίας για την τροφοδοσία εξωτερικών συσκευών, όπως ηλεκτρικός εξοπλισμός κάμπινγκ, ηλεκτρικά εργαλεία, κλπ.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και έχει απόδοση 150 kW (204 ίππους) και 290 Nm ροπής, και για τα 0-100 χλμ/ώρα το αυτοκίνητο χρειάζεται 7 δευτ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα.

Διαθέτει τέσσερα προγράμματα οδήγησης, τα Eco, Normal, Sport και Snow, και στο εσωτερικό του, το Dolphin διαθέτει περιστρεφόμενη οθόνη 12,8 ιντσών, ενώ ενσωματώνει εφαρμογές όπως τα Android Auto και Apple CarPlay. Πίσω από το τιμόνι υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 5 ιντσών, με το εσωτερικό του να διαθέτει περισσότερους από 20 πρακτικούς και ευέλικτους αποθηκευτικούς χώρους.

Διάβασε ακόμα

Οι τιμές των μοντέλων της BYD με την επιδότηση του “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3”

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν – εκ των οποίων ορισμένοι υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα – από την έκρηξη σε βυτιοφόρο μεταφοράς...

Αθλητικά

Η Εθνική ομάδα των ανδρών ηττήθηκε από την Σερβία του Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-1 στο Βελιγράδι, για το World Group I του Davis Cup....

Αθλητικά

Έτοιμος για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς είναι ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (Κυριακή 15/9, 20:30, Novasports Prime) στο πλαίσιο της...

Κόσμος

Η αμερικανική διπλωματία απέρριψε χθες Σάββατο τις «κατηγορηματικά ψευδείς» κατηγορίες της Βενεζουέλας περί «εμπλοκής» των ΗΠΑ σε «συνωμοσία» με στόχο την «ανατροπή» του προέδρου...