Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Αποχώρησε και ο Διονύσης Βαλτογιάννης

Αποχώρησε και ο Διονύσης Βαλτογιάννης


Συνεχίζεται η «αιμορραγία» στους Σπαρτιάτες καθώς ακόμα ένας βουλευτής του κόμματος ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγο στη Βουλή.

Ο λόγος για τον Διονύση Βαλτογιάννη, που εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τον Ιούνιο του 2023 και είναι κουμπάρος του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Μπαρμπαρούση.


Όπως αναφέρει στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, αποχώρησε από την Κ.Ο. των Σπαρτιατών «σε συνέχεια της παραγγελίας από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την άσκηση ποινικής δίωξης, σε βάρος εμού του ίδιου, αλλά και των υπολοίπων δέκα συναδέλφων μου» και πως πλέον «είναι αδύνατο να παραμείνω στους Σπαρτιάτες υπό την ηγεσία Στίγκα, ο οποίος μετά τις ανυπόστατες καταγγελίες του, κατέστη επί της ουσίας η αφορμή της ποινικής μου δίωξης».

Με την αποχώρηση αυτή, οι Σπαρτιάτες αριθμούν πλέον 7 βουλευτές, καθώς εκτός των Γιώργου Μανούσου και Γιάννη Δημητροκάλλη που αποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας τον Βασίλη Στίγκα για ψεύδη και συκοφαντίες, είχαν ανεξαρτητοποιηθεί παλαιότερα, οι Κωνσταντίνος Φλώρος και Χάρης Κατσιβαρδάς.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες, ο Βασίλης Στίγκας επιχείρησε να αποθαρρύνει τις τάσεις διάλυσης των Σπαρτιατών, παίρνοντας πίσω ξανά τις καταγγελίες πως οι βουλευτές του καθοδηγούνται από εξωθεσμικά κέντρα που παραπέμπουν σε greek Mafia. Ωστόσο φάνηκε από τη σημερινή αποχώρηση πως οι εξηγήσεις δεν έπεισαν όλους τους εναπομείναντες βουλευτές.


Στο μεταξύ ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει αν οι Σπαρτιάτες μπορούν να πάρουν μέρος στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, ενώ το εκλογοδικείο θα αποφασίσει το πιθανότερο μέσα στον Ιούνιο αν ήταν νόμιμη η συμμετοχή των Σπαρτιατών στις περασμένες εθνικές εκλογές. Αν το εκλογοδικείο κηρύξει τελικά έκπτωτους τους Σπαρτιάτες, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι να διαμοιραστούν οι έδρες τους στα υπόλοιπα κόμματα.




Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...