Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Ανοιχτές ντοματόπιτες με φέτα και βασιλικό

Ανοιχτές ντοματόπιτες με φέτα και βασιλικό


Συγκλονιστικά νόστιμες ντοματόπιτες σε εύκολη τραγανή ζύμη, η παρέα θα ζητήσει και δεύτερο κομμάτι. Η βουτυράτη τριφτή ζύμη, σε συνδυασμό με τα υλικά της γέμισης, τις κάνει ακαταμάχητες!

Στο πολυμηχάνημα χρησιμοποιούμε τις λεπίδες και βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο. Αλέθουμε μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε, συνεχίζοντας με τον κρόκο και το νερό. Ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι τα υλικά να γίνουν μια σφιχτή ζύμη. Δημιουργούμε μια μπάλα και τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30´.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, προσθέτουμε το γιαούρτι, τον βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σε αντικολλητικό χαρτί πασπαλίζουμε 1 κ.σ. αλεύρι και χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσια κομμάτια.

Ετοιμάζουμε τις τάρτες από την αρχή σε αντικολλητικό χαρτί όπου και θα τις ψήσουμε δύο-δύο. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα ζυμάρια σε βάσεις δίνοντας στρογγυλό σχήμα, 22 εκ. το καθένα. Σε κάθε βάση μοιράζουμε και απλώνουμε τη γέμιση φέτας στο κέντρο αφήνοντας 3 εκ. κενό προς τις άκρες, προσθέτουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας.

Ανασηκώνουμε τη ζύμη στις άκρες και κλείνουμε κυκλικά προς το κέντρο. Αλείφουμε τις πίτες με το ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μείγμα μυρωδικών. Φουρνίζουμε τις ντοματόπιτες στο χαμηλότερο ράφι, στις αντιστάσεις, για περίπου 35´. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο πολυμηχάνημα χρησιμοποιούμε τις λεπίδες και βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο. Αλέθουμε μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε, συνεχίζοντας με τον κρόκο και το νερό. Ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι τα υλικά να γίνουν μια σφιχτή ζύμη. Δημιουργούμε μια μπάλα και τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30´.

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, προσθέτουμε το γιαούρτι, τον βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σε αντικολλητικό χαρτί πασπαλίζουμε 1 κ.σ. αλεύρι και χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσια κομμάτια.

Βήμα 4

Ετοιμάζουμε τις τάρτες από την αρχή σε αντικολλητικό χαρτί όπου και θα τις ψήσουμε δύο-δύο. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα ζυμάρια σε βάσεις δίνοντας στρογγυλό σχήμα, 22 εκ. το καθένα. Σε κάθε βάση μοιράζουμε και απλώνουμε τη γέμιση φέτας στο κέντρο αφήνοντας 3 εκ. κενό προς τις άκρες, προσθέτουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας.

Βήμα 5

Ανασηκώνουμε τη ζύμη στις άκρες και κλείνουμε κυκλικά προς το κέντρο. Αλείφουμε τις πίτες με το ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μείγμα μυρωδικών. Φουρνίζουμε τις ντοματόπιτες στο χαμηλότερο ράφι, στις αντιστάσεις, για περίπου 35´. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Αθλητικά

Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται αυτήν την ώρα στην έδρα της...

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....