Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αμυγδαλωτά | Απλές και νόστιμες συνταγές

Αμυγδαλωτά | Απλές και νόστιμες συνταγές



Χρόνος: 1 ½ ώρα + 1 ώρα αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 50 περίπου)

500 γρ. αμύγδαλα (όχι έτοιμα ασπρισμένα)

1 φλ. ζάχαρη

2/3 φλ. νερό

6 κουταλιές ροδόσταγμα Αγρού, ή λιγότερο, ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο έντονο άρωμα θέλετε

2 φλ. ζάχαρη άχνη

Ολόκληρα γαρίφαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Μπορείτε, αν θέλετε, να μουλιάσετε αποβραδίς τα αμύγδαλα σε μπόλικο νερό και την επομένη να τα στραγγίσετε και να τα ασπρίσετε. Εναλλακτικά, τα βάζετε σε ένα κατσαρόλι, τα σκεπάζετε με νερό, τα αφήνετε να κοχλάσουν για 5-10 λεπτά (ανάλογα με το πόσο φρέσκα είναι) και τα ασπρίζετε. Μην χρησιμοποιήσετε έτοιμα ασπρισμένα αμύγδαλα, γιατί είναι πολύ σκληρά και δεν κάνουν για αμυγδαλωτά.

Ετοιμάζετε ένα σιρόπι, σε ένα κατσαρολάκι: Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να κοχλάσει. Ύστερα, το βράζετε για 5 λεπτά και ρίχνετε μέσα το ροδόσταγμα. Αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε το κατσαρόλι από τη φωτιά. Το αφήνετε να κρυώσει.

Στο μεταξύ, αλέθετε τμηματικά τα αμύγδαλα (σε δυο δόσεις), στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ, με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ, μέχρι να τα ψιλοκόψετε, χωρίς όμως να τα αφήσετε να γίνουν σκόνη ή πουρές. Πρέπει να είναι έχουν τραχιά υφή, σαν τρίμμα τυριού. Τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το σιρόπι.

Ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή, κολλώδης μάζα. Βάζετε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.

Βάζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Βγάζετε το μπολ με το μίγμα από το ψυγείο και το πλάθετε σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Ύστερα, τους δίνετε σχήμα σαν πολύ μικρά αχλαδάκια. Και τα βουτάτε στο μπολ με τη ζάχαρη άχνη, τυλίγοντάς τα για να πιάσουν καλά, παντού (αν θέλετε μπήγετε στην άκρη ένα γαρίφαλο). Εναλλακτικά, αφήνετε τα αμυγδαλωτά σε μπαλίτσες.

Βάζετε τα αμυγδαλωτά σε μικρά φορμάκια και τα κρατάτε κλεισμένα στεγανά σε κουτιά. 

Σημείωση: Σε αντίθεση με τα κυκλαδίτικα αμυγδαλωτά που ψήνονται στο φούρνο τα κρητικά αμυγδαλωτά γίνονται χωρίς ψήσιμο, όπως και τα δικά μας και μοιάζουν πολύ στη γεύση, παρόλο που γίνονται με διαφορετική τεχνική.     

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο Νίκος Ρωμανός, προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια. Κατά...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικό σημείωμα με 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία, εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα, το σημείωμα έχει...

ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση 32 αεροσκαφών F-35 Lightning II πέμπτης γενιάς από τις ΗΠΑ, υπογράφοντας Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA)....

ΚΟΣΜΟΣ

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή (22/11) ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις δοκιμές του νέου υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik που εκτόξευσε χθες...