Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αμαλιάδα: «Η φίλη το ”πέταξε” νεκρό στο κρεβάτι» λέει ο γιατρός που προσπάθησε να σώσει το μωρό

Αμαλιάδα: «Η φίλη το ”πέταξε” νεκρό στο κρεβάτι» λέει ο γιατρός που προσπάθησε να σώσει το μωρό


Ο γιατρός που προσπάθησε να σώσει το 15 μηνών βρέφος στην Αμαλιάδα μιλώντας στην εκπομπή έδωσε την δική του μαρτυρία, σχετικά με τον χαμό του 15 μηνών μωρού. Χαρακτηριστικό είναι πως ο πόνος άγγιξε και το προσωπικό του νοσοκομείου. Κάτι σαφές από την ανάρτηση του γιατρού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Γιατί μας έφυγες Άγγελέ μου; Επί μιάμιση ώρα κόντρα σε χρόνους, κανόνες, αρχές, παλεύαμε να δούμε ένα σημάδι ζωής σου, για να συνεχίσουμε, ακόμα, να παλεύουμε και για μια ζωή ακόμα, αν χρειαζόταν, αρκεί να γυρνούσες πίσω… Μάταια… Όλοι μας δώσαμε τον αγώνα μας. Ήταν αγώνας ζωής για σένα αγγελούδι μου, αλλά, κατέληξε μάταιος και μαύρος, για όλους μας… Πανούργε Χάρε τι ζήλεψες από το αγγελούδι 15 μηνών! Καλό ταξίδι Άγγελέ μου…. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το αγγελικό, ήσυχο γαλήνιο, γελαστό, ατάραχο προσωπάκι σου».

Για το ίδιο ζήτημα μίλησε και η διοικήτρια του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Μαρτυρίες του γιατρού και της διοικήτριας, παρουσιάστηκαν από το Φως στο Τούνελ με την Αγγελική Νικολούλη. Κοινός παρονομαστής και των δύο μαρτυριών, είναι πως το 15χρονο βρέφος έφτασε στο νοσοκομείο νεκρό.

«Η φίλη της είναι ένα πρόσωπο, το οποίο είχε απασχολήσει πέρσι την κοινή γνώμη με τους αιφνίδιους θανάτους των δύο παιδιών της στην Αμαλιάδα»

Ο ίδιος απάντησε σε δημοσιογράφο της εκπομπής, για τις συνθήκες που έφτασε το βρέφος στο νοσοκομείο.

«Το παιδί το έφεραν σε μας νεκρό. Έγινε προσπάθεια απινίδωσης, όπως έπρεπε. Υπήρχε αναισθησιολόγος, ο οποίος προέβη σε διασωλήνωση του παιδιού. Είχε όμως καταλήξει μισή ώρα πριν το φέρουν σ’ εμάς. Προσπαθήσαμε να το επαναφέρουμε, αλλά σας λέω ότι ήρθε νεκρό το παιδί. Η μαρτυρία απ’ ότι ξέρω μέσω της αστυνομίας που δώσαμε κατάθεση, είναι ότι γύρω στις δωδεκάμισι η ώρα, η μάνα πήγε στο μπάνιο και άφησε τα μικρό παιδί, το οποίο κοιμόταν, υπό την επίβλεψη μιας φίλης της που ήταν εκεί».

«Η φίλη της είναι ένα πρόσωπο, το οποίο είχε απασχολήσει πέρσι την κοινή γνώμη με τους αιφνίδιους θανάτους των δύο παιδιών της. Τώρα πώς έτυχε να έχει ένα άλλο παιδί στην αγκαλιά της και να το φέρνει εδώ, δεν ξέρω… Γιατί αυτή το έφερε και το πέταξε πάνω στο κρεβάτι του νοσοκομείου νεκρό», περιέγραψε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

«Το παιδί ήταν χωρίς σφίξεις, είναι όλα μέσα στην κατάθεση που έχω δώσει στην αστυνομία από την πρώτη στιγμή. Ιατροδικαστικά είναι εν αναμονή των τοξικολογικών. Οτιδήποτε έγινε, επιλήφθηκε η Ασφάλεια. Κλήθηκαν οι κυρίες πάνω στην Ασφάλεια, καλούνται συνέχεια απ’ ότι γνωρίζω. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο».

«Αν τα πρωτόκολλα λένε παλεύεις 35-40 λεπτά, εμείς προσπαθούσαμε επί μιάμιση ώρα, μέχρι τις δύο και τόσο για να πούμε ότι το παιδί είναι τελειωμένο. Μακάρι να βγει ένα πόρισμα ή ιατροδικαστική ή η τοξικολογική που εκκρεμεί πλέον και δεν έχει ολοκληρωθεί, να μας δικαιώσει, σαν δικαίωση πρώτα για εκείνο το παλληκαράκι», πρόσθεσε συναισθηματικά φορτισμένος ο γιατρός.

Αμαλιάδα: «Μας έφεραν το παιδί νεκρό»

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, Μαρία Μπαχού μίλησε αποκλειστικά στο «Τούνελ» για τα όσα συνέβησαν στο Νοσοκομείο όταν έφτασε το μόλις δεκαπέντε μηνών παιδί και προκάλεσε ανατριχίλα. «Όταν το έφεραν σε εμάς το παιδί ήταν ήδη νεκρό και μετά οδηγήθηκε για νεκροψία. Μας το έφεραν νεκρό, το είδα και εγώ που δεν είμαι γιατρός», λέει χαρακτηριστικά.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου, όπως αναφέρει η ίδια, προσπαθούσαν για αρκετή ώρα να το επαναφέρουν γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά δεν καταφέραν να κάνουν κάτι. Σε απάντηση στα όσα λένε οι συγγενείς του παιδιού ότι δεν υπήρχε παιδίατρος στο νοσοκομείο τόνισε ότι υπάρχει Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Τις άλλες μέρες μεταφέρονται στο Πύργο ή στην Πάτρα με ασθενοφόρο.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κλήθηκε παιδίατρος. Πρώτον γιατί όπως προείπαμε το παιδί ήταν νεκρό και μας το έφεραν στα χέρια. Εάν χρειαστεί να διακομισθεί ένα παιδί με ασθενοφόρο, το μεταφέρουν στο πιο κοντινό Νοσοκομείο. Εφόσον διαπιστώθηκε ο θάνατος τι άλλο να κάναμε; Εάν το παιδί ήταν ζωντανό θα έφευγε για Πύργο άμεσα», πρόσθεσε.

Σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν οι συγγενείς του άτυχου μωρού ότι στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο χάνονται συχνά παιδιά, η διοικητής απάντησε ότι είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιο περιστατικό.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταλαμβάνει η χώρα μας ως προς την οικονομική ελευθερία, παρά την οριακή άνοδο 2 θέσεων που σημείωσε φέτος,...

Τεχνολογία

Μία από τις σημαντικότερες εφαρμογές των ρομποτικών και των μη επανδρωμένων συστημάτων είναι η χρήση τους σε κατοικημένες περιοχές και εντός κτιρίων. Ιδιαίτερα σε...

Κόσμος

Τα βαρέα B-2 Spirit stealth bomber χρησιμοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να χτυπήσουν αποθήκες πυρομαχικών στην Υεμένη. Η επιλογή των stealth βομβαρδιστικών που συμμετείχαν...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Τον Αύγουστο του 2021, η Stellantis δήλωσε ότι η Alfa Romeo θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική στις περιοχές της Ευρώπης, της Βόρειας...