Με απλά υλικά και γρήγορη παρασκευή, αυτό το κέικ αποτελεί το τέλειο σνακ για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας και όχι μόνο!

Διανύουμε τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας και οι επιλογές μας σε σνακ, που θα μας κρατήσουν σε ενέργεια στη διάρκεια της ημέρας είναι περιορισμένες. Για αυτό και εμείς σας προτείνουμε μία απλή και γρήγορη συνταγή για το απόλυτο σνακ της Μεγάλης Εβδομάδας και όχι μόνο. Το δοκιμάσαμε και είναι τέλειο!

Υλικά για μακρόστενη φόρμα:

250 γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
300 ml μπίρα
80 ml ελαιόλαδο
μισό βάζο ελιές κομμένες σε ροδέλες
5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
Πιπέρι και ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις ελιές και την ντομάτα και στο τέλος την μπύρα. Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν και ψήνουμε για 50 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 195 βαθμούς.